Меню

Избрани новини

Фен зона

400 заплахи получил македонският представител на Евровизия за думите, че е българин!

Васил Гарванлиев има български корени, а видеото на песента му предизвика скандал в страната

 

Македонският представител на Евровизия Васил Гарванлиев буквално е линчуван от част от обществеността.

 

Публичното му изявление, че той има и българско гражданство, и видеото с българското знаме, което по-късно бе изтеглено и редактирано, поставят музиката на заден план, за сметка на речта на омразата и тормоза, които, певецът страда в наши дни, както каза в предаването "Стадион" на Канал 77, Йълмаз Дервиши, PR на Васил Гарванлиев.

 

Информацията е на македонското електронно издание MMC, цитирано от агенция "Фокус".

 

"Никой не е мислил какви ще са последиците от линча, насочен към него? Какво ще правим с 400-те съобщения и заплахи срещу него в профилите на Васил Гарванлиев? Някой чете ли коментарите и тормоза, които в момента текат в социалните медии? Някой ще носи ли отговорност за това? Ами ако някой посегне по-сериозно и нападне Васил Гарванлиев?", задава логичните въпроси Дервиши.

 

На въпрос дали се страхува за сигурността на Гарванлиев и дали обмислят физическа охрана, Дервиши отговори: "Васил каза, че в момента е в безопасност, но ние сме малко притеснени и обмисляме и този аспект",  заявява говорителят на македонския изпълнител дръзнал да признае българските си корени.

 

 

Вчера външният министър Захариева заяви, че Северна Македония финансира анти българска медийна кампания. По повод на скандала с Евровизия, тя заяви:

„Това е поредното доказателство публично. Най-големия проблем, е че те отричат правото на самоопределяне на хората с българско самосъзнание там, независимо дали имат двойно гражданство. Над 100 хиляди македонски граждани имат двойно гражданство дадено на основание произход“.

 

Отбелязвайки факта , че Васил е получил 400 заплахи за живота си, външния министър зададе и риторичния въпрос:

„Нормално ли е 21 век да не можеш да кажеш, че се чувстваш гражданин на две държави и самосъзнанието ти е и българско? Какъв е проблема?“


Вижте думите на Васил Гарванлиев, които разгневиха някои македонци:

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Какво е нужно да се направи за да се спре домашното насилие?

Според вас кое е най-важното, което трябва да предприеме държавата и обществото за да се спре насилието над партньори?

 

Покажи резултати