Меню

Избрани новини

Фен зона

Най-добрата българска футболистка Евдокия Попадинова става част от спортния отбор на "Докосни дъгата"

Включи се в проекта "Младите хора - бъдещето на България - отговорни и активни".

 

Най-добрата българска футболистка Евдокия Попадинова подкрепи проекта на Асоциация "Докосни дъгата" и Министерство на младежта и спорта "Младите хора - бъдещето на България - отговорни и активни".

 

24-годишната нападателка на италианския Наполи се включи със специално стимулиращо послание в рубриката "Шампионите споделят", която е насочена към това да мотивира младежите да се хранят здравословно, да спортуват активно и да се борят за мечтите си.Нещо повече, звездата на родния женски футбол официално се присъединява към спортния отбор на "Докосни дъгата"! Преди броени дни Евдокия Попадинова и д-р Денислава Ангелова проведоха среща, на която бяха обсъдени възможности за съвместно сътрудничество, като петкратната футболистка №1 на България изрази категорична подкрепа и готовност да бъде неразривна част от добротворческата дейност на асоциацията занапред. Участието й в рубриката "Шампионите споделят" към проекта "Младите хора - бъдещето на България - отговорни и активни" е първата обща стъпка.

 

 Евдокия Попадинова е родена е на 26 октомври 1996 година в Хаджидимово, а кариерата й започва в Спортика (Благоевград). Два пъти печели титлата в България с НСА София, след което става първата българска футболистка, играла в Англия - отначало в Бристол Академи, а после в Лондон Бойс. След това заминава за Щатите, където учи в университета в Охайо и облича екипите на ЮНОХ Рейсър (Лима) и Флорида Гълф Коуст Юновърсити. В Америка става шампион в университетското първенство и е избрана за най-добър новобранец. Впоследствие рита за датския Олборг, а в края на 2020 година преминава в елитния италиански Наполи. Евдокия Попадинова е неизменна част от националния отбор на България от 2013 година.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза