Меню

Избрани новини

Елза отговаря

Може ли да правим секс всеки ден?

Снимка: Дмитри Широнусов

Прекалено ли е ако практикуваме толкова често?

В рубрикатаПопитай Елза“, често наши читатели ми задават въпроси свързани със сексуалната култура и честота на интимните взаимоотношения.

Соня Михайлова пита: „Мила Елза, гаджето ми иска да правим секс всеки ден. Понякога и по-два пъти, но аз се притеснявам, че постоянното интимничене ще изразходи връзката ни. Какво ще ме посъветваш?“.

На Соня и на други момичета, които се чудят дали пък не е прекалено всеки ден да са интимни с партньора си ще кажа, че няма нищо по-хубаво от това.

Сексът помага да се отпуснете, да се освободите от стреса, да избягате от проблемите и дори подобрява вашето здраве. Дали да се отдадете на страст всеки ден? Гинеколозите казват, че секс може да се практикува всеки ден и дори по няколко пъти на ден.

Този редовен секс не само няма да навреди на интимното ви здраве, но също така има благотворен ефект върху цялото тяло. Какво ще се промени в живота ви, ако започнете да правите секс всеки ден с партньора си?

Ще се увеличи устойчивостта ви на стрес

Интимността понижава кръвното налягане и емоционалното напрежение върху нервната система. Усеща се прилив на сила, самочувствието расте, подобрява се настроението. Сексът може да бъде чудесно успокоително. Освобождаването на енергия води до омиротворяване. След секс повече не ни се занимава със спорове и конфликти. В организма активно се произвежда кортизол и естрон - хормони, които са отговорни за когнитивните (творчески) функции.

Подобрява имунитета

Редовния секс предпазва от настинки и инфекции. Причината е в засиленото производство на антитела (имуноглобулини). Може да помогне да изкарате годината без възпалено гърло и грип.

Подобрява физическото състояние

Не е тайна, че сексът помага да отслабнете. По време на полов акт ние горим около 200 калории за 30 минути. Това не е ли достатъчно? Не забравяйте и за мускулната контракция по време на оргазъм - 100-150 ккал. Чудесна алтернатива на сутрешния джогинг.

Намалява сърдечните проблеми

Хората, които правят секс най-малко два пъти седмично намаляват риска от сърдечни пристъпи с 50%. Лекарите твърдят, че е погрешно да се асоциира активната любовна игра с вероятността от увеличаване на мозъчния кръвоток. Това е мит.

Сближавате се с партньора си

Това, разбира се не е само тактилен контакт. По време на секс, тялото увеличава нивата на окситоцин - хормонът на удоволствието. Чувстваме се по-щастливи, което помага за изграждането на доверие във връзката с мъжа извън леглото. Честият секс ще ви накара да се сближите един с друг и ще окаже положително въздействие върху вашите взаимоотношения като цяло.

Намалява болката

Друга важна функция на окситоцина и ендорфините, е че намаляват дискомфорта. Това се отнася и за симптомите на ПМС и зъбобола.

Мъжът е защитен срещу рак на простатата

Американските учени са единодушни в мнението, че по-големият брой еякулации у мъжът понижава риска от развитие на карцином. Ако правите секс всеки ден, вероятността от поява на болестта намалява с 33%.

Интимните мускули стават по-силни

Тренировките на тазовите мускули имат не само положителен ефект върху здравето на жените, но и значително увеличават желанието. Освен това, ако по време на полов акт се концентрирате върху някои от мускулите, ще можете да доставите много повече удоволствие на партньора.

Кой не трябва да прави секс всеки ден?

Сексът разбира се е целебно хапче за тялото и настроението. Но както с всяко лекарство, то има "особености на приема." Сексолозите предупреждават, че:

  • По-добре е да не се прави секс всеки ден, ако планирате бебе. При честото семеизпразване броят сперматозоиди значително намалява (но подвижността им се увеличава), докато при дълъг "застой" качеството на спермата се влошава, така че лекарите определят като оптимален брой на контактите - веднъж на два дни, по време на очакваната овулация,
  • Всекидневен секс не е добре да се практикува при честа смяна на партньорите. Дори и ако сте ненаситни в леглото, помислете за мастурбация. Честата смяна на мъжете може да доведе до възпаление и инфекциозни заболявания, тъй като женската микрофлора при контакт с всеки нов мъж има нужда от време да "свикне".
  • Вреден може да се окаже ежедневния секс за тези двойки, които имат значително различни темпераменти. Ако вашият партньор иска да се върнете в леглото, а вие все още чувствате дискомфорт след предишния акт, то е по-добре да откажете и да обсъдите тази тема, отколкото да се съгласите "от учтивост".Коментари (1)

Доказано и установено Сексът е нещо което разболява, умаломощава и унищожава! Всички много се хвалят - аз така аз онака, но сексът е изкуство! Сексът е умение, че кой получава секс ей така? Всичко е конфеденционално и индивидуално. Да не говорим за това, че сексът с презрватив за мъжът е нещо половинчато. Да предпазва от болести и нежелана бременност но умаловажава партниорите! Сексът е пълноценен когато привличането е взаймно когато е спонтанно. Например като привечер в метрото някоя секапилна мацка се втрие в умореното ти от работа тяло. Деиства като лек за душата. Иде ти веднага да я сграпчиш и да я обладаен, но няма как това е градски транспорт все пак!? Така, че не обяснявайте колко ползи има защото сексът е проиритет за надарени!?
14.08.2023 11:21 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати