Меню

Избрани новини

Афиш

Mamma Mia! Орлин Горанов запява хитовете на ABBA

Тенорът влиза в мюзикъла по песни на великата група

Зездният Орлин Горанов ще участва в суперпродукцията на Софийската опера "Mamma Mia!" с вечните песни на ABBA. Най-известният ни поп-опера тенор ще се редува с Влади Михайлов и Кирил Иванов в ролята на Сам - един от тримата предполагаемите бащи на главната героиня в романтичната история.

В началото името на Горанов бе обявено в състава, после отпадна заради многобройни творчески ангажименти, но в крайна сметка певецът се завърна на "Дондуков" и усилено репетира преди премиерата на 18 юли.

"Орлин беше първият човек, с когото говорих за проекта и въпреки натоварената му програма успяхме да напаснем времевите пояси", обясни на специална пресконференция директорът на Операта акад. Пламен Карталов, който е и режисьор на мегаспектакъла.

Актьорът, мим и тв водещ Ники Сотиров и асът от дублажа Симеон Владов ще влязат в образите на другите двама претенденти за бащинство - Бил и Хари, като ще се сменят с певците Александър Георгиев и Николай Павлов.

"Ники Сотиров сам ми се обади, че иска да е част от екипа. Горд съм, че се запознах с този велик киноартист", сподели маестро Карталов.

Първоначално спектакълът е бил планиран за открита сцена на площада, но заради ремонтите в центъра на столицата и непостоянното време от екипа решили да не рискуват. Освен от сценичната механизация мелницата, лодката, плаваща в морето, и останалите елементи от сценографията, подобна на картичка от гръцките острови, ще бъдат задвижвани и от самите актьори, които ще са част от този кинетичен театър.

При това интериор непрекъснато ще се трансформира в екстериор и обратно за броени секунди. Всяка песен е разработена като етюд на ситуациите. Правата за прочутия мюзикъл са уредени за 2 години, пише "Монитор", цитиран от ПИК. Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кой заслужава да победи в Big Brother Most Wanted?

В Къщата влязоха 13 съквартиранти

 

Покажи резултати