Меню

Избрани новини

Афиш

Магията на танца и уникалните "Чинари" на 12 декември в НДК

Спектакълът е една модерно претворена приказка, вплитаща в себе си вечните теми за Доброто и Злото, Любовта и Омразата, Мрака и Светлината

Талант, красота, очарование, майсторство и професионализъм ще завладеят зала 1 на НДК на 12 декември.

В дните преди Коледа, ансамбъл "Чинари", ще докосне сърцата на българската публика със спектакълът импресия „Магията на танца“.

Спектакълът е една модерно претворена приказка, вплитаща в себе си вечните теми за Доброто и Злото, Любовта и Омразата, Мрака и Светлината.
Спектакълът представя четири основни картини – четирите стихии: Вятър, вода, огън, земя.

За първи път спектакълът е представен в зала 1 на НДК, през 2008 година, във връзка с 15 годишнината на ансамбъла. След тази смела крачка от страна на Асен Павлов, започва нова „епоха“ за Чинари. „Магията на танца“ е първият сред редицата авторски спектакли на трупата, показващи българския фолклор, през призмата на съвремието.

11 години по-късно, темите вплетени в спектакъла „Магията на танца“ все още са актуални, а интересът към нетрадиционния прочит на българския фолклор става все по-голям.
 
Хореограф и режисьор  на „Магията на танца“ е художественият ръководител на ансамбъл „Чинари“ Асен Павлов.

Сред авторите на музиката и аранжиментите са композиторите Костадин Генчев, Кирил Добрев, Пейо Пеев, Костадин Атанасов, Петър Миланов, Димитър Димитров, Сергей Стойнов.

С роли в спектакъла са и трио „Булгарина“ – най-новият формат на „Чинари“ (събрал таланта и очарованието на дамските гласове Любомира Павлова, Деница Стойкова и Радостина Николова), чиято дебютна песен „Химера“ гони върха в класациите и ще звучи за първи път на живо.

На сцената ще излязат и група „Етнотикс“ - първата етно-рок група в България с женски квартет гъдулки.

Билети за спектакъла „Магията на танца“ могат да се закупятт на касите на НДК и в www.Ticketportal.bg.

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза