Меню

Избрани новини

Звездите

Паднаха концерти на Енрике Иглесиас заради фалит на роден промоутър!

Проверяват Българската фирма АРТ БГ за евентуални измами

Енрике Иглесиас съкрати турнето си с три концерта, заради българския промоутър АРТ БГ, който е поел ангажимент към част от европейските му дати. Това стана ясно от официалното съобщение на компанията, която представлява испанския артист Creative Artists Agency (CAA), изпратено до системите за продажба на билети за спектаклите му в Латвия и Беларус.

Изявлението гласи:

„След много внимателно разглеждане и изтощително проучване на всички възможни алтернативи, се налага да отменим предстоящите концерти в Загреб, Рига и Минск. АРТ БГ, концертният организатор и продуцент не е изпълнил своите задължения по договора със залите и останалите елементи по продукцията за тези три събития. Всичко това прави невъзможно случването на концертите. Сигурността на нашите фенове и екип са на първо място и ние не можем да ги гарантираме без промоутърът да е изпълнил задълженията си напълно. Това е твърде голям риск“.

Освен с трите концерта на Енрике, АРТ БГ се занимава и с изявата на Брайън Адамс и Хосе Карерас в Атина. Престижният сайт Pollstar твърди, че негови източници, приближени до организацията на изявата на канадския хитмейкър в съседна Гърция са споделили че „фалшивият промоутър“, който работи с местен, гръцки партньор, е „взел всички приходи от билети и е изчезнал“, като не е платил нито на артистите нито на залите.

От своя страна АРТ БГ твърдят, че проблемите са само с изявите на Енрике Иглесиас.

Междувременно латвийската тикетинг системата съобщи, че вече се е обърнала към Държавната полиция с искане за правна оценка на ситуацията с евентуална измама от старана на АРТ БГ.

Пред „Монитор“ беше потвърдено, че служителите в офиса на промоутъра в София са разпуснати, без да са взимали възнаграждения за минимум два месеца и вече са на трудовата борса.

Външните обслужващи фирми, с които АРТ БГ работи за реализирането на събития не само у нас, но и в чужбина, също не са получавали плащания, като „системно са лъгани, че ще им се издължат финансово“.

Приближени до случващото се признават, че в болшинството си са работили със собственика на компанията Даниел Стефанов на доверие и на „честна дума“. Имали са планирани събития в идните месеци у нас, но случайно са разбрали, че други фирми ще работят по тях въпреки предварителните уговорки. Реализирането на тези събития също изглежда съмнително.

АРТ БГ е дългогодишен организатор в бранша, като има стотици събития в портфолиото си не само у нас, но и в Европа. Именно тя реализира доста от датите на стария континент за Енрике Иглесиас преди 2 години и то с български екип. Пак те „спасиха“, част от концертите, които бяха поставени под въпрос заради фалита на друг промоутър – Moko Solution, преди година.

Гледахме Scorpions, Дейвид Гарет, Горан Брегович, Хосе Карерас, The Chemical Brothers, Лара Фабиан, Ищар, Helloween благодарение на тях през последните 15 години.

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кой е вашият фаворит за победа в "Капките"

 

Покажи резултати