Меню

Избрани новини

Афиш

Мария Каракушева представя новия си албум с авангарден концерт

Мария работи 1 година над „Hearteclipse“

На 30 октомври софийският Music Jam Club ще бъде сцена на спектакъла Hearteclipse Live!, с който пианистката Мария Каракушева отново ще потопи любителите на класическата музика в познатото за нея модерно звучене.

Концертът е предвиден като аудио-визуално изживяване, представящо девет истории от албума й „Hearteclipse“. Основен партньор на събитието е Fibank, която над 25 години подкрепя българската музика и изпълнители в проектите им. 

Мария Каракушева е и едно от лицата на клуб Smart Lady, където жените предприемачи у нас, освен финансиране по програмата на банката Smart Lady, получават и възможността да се срещнат и обменят опит с успели дами в различни области.

Мария работи 1 година над „Hearteclipse“, който определя като нейния опит за себепознаване и в създаването му е вложена цялата палитра от чувства, които е изпитвала – неслучайно заглавието на албума насочва към „сърдечните затъмнения“ на човешката душа. По-голямата част от деветте произведения са с космическа тема, но са представени с разбираема съвременна класика. Младата пианистка е първата жена у нас – композитор, изпълнител и продуцент, издаваща класически албум.  

Спектакълът Hearteclipse Live! ще срещне публиката, освен с музикалните изпълнения на Мария Каракушева, с успешните истории на още 9 дами-творци, носещи името „Мария“. Гост изпълнители във втората част на концерта ще са още: един от най-популярните български електронни музиканти- Иван Шопов, Quarto Quartet - The Chamber Musicians of Sofia и визуалният артист Петко Танчев. 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (1)

Паола доста нестандартно решение, но пък звучи много интересно и оригинално
01.10.2019 14:35 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза