Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Българския фолклор вдъхнови стилният календар на „Алиа Моделс“ (видео)

Снимка: Костадин Кръстев – Коко

Завръщане към корените - Български етно мотиви, женска сила и щипка магия в календара на модна агенция Алиа за 2018г.

Българката се слави като една от най-красивите жени по света, и това не е случайно. Всяко момиче е бъдеща Жена, тя е богиня, пазителка на семейното огнище. Тя трябва да се уважава и обича като богиня. Точно по тези причини агенция „Алиа моделс“ ни припомнят за силата на българската жена с календара си за 2018 година. Кадрите са заснети от известния роден фотограф Костадин Кръстев – Коко.

Като сезоните в годината календарът съдържа четири изображения. Снимките са правени в екстремни условия и при много високи температури. Идейно фотосите правят далечна препратка към ритуалите на кукерите, въпреки, че в националните традиции няма жени кукери.

Участвайте във Фейсбук играта „Харесай, сподели и спечели!“ на „Алиа Моделс“ и LifeOnline.bg, и спечелете стилният календар на агенцията.

Календарът на „Алиа моделс“ оставя усещането за силни жени, жени войни, които могат да победят във всяка битка. Момичетата танцуват, почти изпадат в транс, и използват женската си енергия да се борят с тъмните сили.

Стайлингът е дело на Ирена Иванова, победител на 9-то издание на националния конкурс за млади дизайнери "Моден Възход" България 2016 с дизайн на тема „Постапокалиптична България”.

За визията на моделите на агенцията, тя е избрала елементи от български традиционни носии в комбинация с трабъл мотиви. Цветовете са най-вече бяло, зелено и червено, а материите са изцяло от българска вълна. Момичетата носят шапки за танци, които са избирани от различни райони на страната. Моделите са боси като нестинарките, които минават през огъня. Позите са едновременно модерни и динамични, но визията им се балансира с феерично разветите материи.

Гримът създаден от салон Маскара е засилен, най-вече в областта на очите, както индианците и ацтеките се маскират като животни, за да придобият тяхната сила.

На корицата на тазгодишния календар са ВИП лицата на агенцията - Кирилка Христова, собственик на „Алиа моделс“, и Деян Христов – многократен носител на титлата Мистър България. Тя е в бяло – силен, чист и справедлив цвят. Единственият мъж модел в Календара за 2018г. е в контраст на жените – гол до кръста, с червен пояс и черни потури.

Кирилка Христова носи на главата си най-високата шапка, символ на движещата сила, жената-закрилник, пример за отстояването на всички препятствия. Деян Христов, със своята българска красота и сексапил, е обърнал поглед към жената до него, както мъжът трябва да гледа своята жена като богиня. Казват, че мъжът е глава на семейството, но жената е вратът, и дава посоката на движение. Затова и неслучайно на корицата жената е хванала мъжа за пояса, и заедно могат да сътворят чудеса, независимо от всичко.

Чаплин е казал, че жените нямат недостатъци, те имат особености. И когато жената се чувства добре в кожата си, приема външните си недостатъци, тя се харесва и обича. Това е и посланието на Календара – жените да преоткрият вътрешната си сила, жената-войн в себе си, и да продължат да печелят ежедневните си житейски битки с много любов.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати