Меню

Избрани новини

Елза отговаря

Как да се подготвим за вземане на заем в 3 стъпки?

 

Получаването на заем може да бъде малко предизвикателство. Шансовете да го получите ще бъдат толкова по-високи, колкото по-високи са заемодателите, които оценяват вашата надеждност и следователно вероятността да плащате задълженията си навреме. Условията, при които ще получите заема, също зависят от вашата надеждност : част от цената на заема е "включения" риск от проблеми с неговото изплащане, така че колкото по-висок е кредиторът, който оценява риска от проблеми, толкова по-висока е цената на заема.

Изплатете задълженията си навреме

Лошата новина: за кратко време можете да направите малко за успешното изграждане на вашата „кредитна репутация“ - за кратко време, за съжаление, е лесно да я развалите. Добрите решения, които взимате днес, разбира се ще повишат вашето доверие, но резултатите няма да дойдат веднага. Ако досега често сте закъснявали с изплащането на вноската по заема, тогава 3 или 4 погасени навреме вноски вероятно няма да са достатъчни, за да може бъдещият кредитор да каже, че всичко е наред. (Но след една година нещата може да са различни.)

Не вадете повече, отколкото можете да изплатите

Вашето кредитно минало не е всичко: заемодателите искат преди всичко да предскажат вашето кредитно бъдеще. Оценката на вашата история е един от най-важните фактори. Второто е съотношението на вашите плащания към доходите ви.

 

 

Като просто и много универсално правило можете да приемете, че месечната сума на вноските по вашите задължения (където ние разглеждаме всички разходи, свързани с кредита като „вноски“: капиталова част, лихва, застраховка и всички такси) не трябва да надвишава половината от вашия месечен доход.

Ограничете броя на кредитите

Сравнително често срещана  грешка на микропредприемачите е да поемат твърде много задължения и дори не става въпрос за общата стойност, защото те често са заеми за малки суми, а за техния брой. Междувременно много заеми означават много погасявания, които трябва да бъдат планирани, и много възможности просто да се пренебрегне един.

Като малка грешка и въпреки това - напълно ненужна - недостатък в образа на надежден кредитополучател. Ето защо, ако имате няколко заеми, е добре да ги консолидирате по един или друг начин. По-малкото месечно погасяване означава по-малко оперативни проблеми и следователно по-малък риск от грешки.

Източник: barzikrediti.euLifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.
Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Вярвате ли, че Юлиан Вергов е пребил Диана Димитрова?

 

Покажи резултати