Меню

Избрани новини

Елза отговаря

Как да изберем обувки, които да ни пасват добре

 

    С правилния избор обувките са способни на много: те визуално ще направят фигурата ви по-тънка и по-висока, краката ви ще изглеждат по-дълги, а бизнес костюмът или елегантната рокля са по-изгодни. Неправилно подбраните обувки, сандали или ботуши обаче могат да развалят най-обмисления образ - краката ви ще изглеждат по-пълни и къси, пропорциите ще бъдат нарушени, хармонията на целия ви външен вид със сигурност ще пострада.

   Как да изберем подходящите обувки и какви нюанси трябва да се вземат предвид при създаването на идеална визия? В тази статия ще ви помогнем да избегнете сериозни грешки и ще ви каже как да подчертаете достойнството на фигурата с помощта на обувки и да създадете хармоничен външен вид.

Характеристики на фигурата и избора на обувки

  В зависимост от височината, пълнотата, физиологичните характеристики, изборът на обувки се основава на следните препоръки:

  • За жени с нисък ръст е важно да издължат визията си и затова тънки токчета до 8 см успешно ще свършат тази работа;
  • По-пухкавите красавици не се препоръчва да носят дамски обувки с високи и тънки токчета: - хармонични пропорции за момичета и жени с великолепна фигура ще дадат дебел ток с различни конфигурации с височина 5-8 сантиметра.
  • Доста често дори слаби жени имат пълни крака в прасеца и глезените. И напълно затворени обувки са противопоказани за тях. Трябва да се избере междинен вариант, за предпочитане с вертикални декоративни елементи, които нарушават непрекъснатата повърхност и привличат вниманието към себе си;
  • Тези, които смятат, че краката им не са достатъчно дълги, спрете да избирате модели, хоризонталните елементи на които в зоната на глезена визуално "изрязват" крака, правейки го по-къс и по-дебел. Те удължават и правят краката по-тънки. Изберете обувки тип сандали на платформа с дълбоко отворена кройка отпред - визуално това ще се възприема като продължение на крака, особено с леки чорапогащи или чорапи.

    Която и обувка да изберете, не забравяйте: тя със сигурност трябва да е удобна. Когато пробвате даден тип обувка, трябва да ходите, да движите крака си в различни посоки, за да оцените свободата и естествеността на движенията, не забравяйте да погледнете как ви стои и в огледалото. Ако имате някакви съмнения, трябва да отхвърлите модела, дори ако много ви харесва: ако обувките са неудобни, тогава те просто няма да се носят. Слушайте себе си, изберете обувки в съответствие с препоръкитете ни и вашата визия ще бъде стилна, хармонична и женствена!

Източник: Mes.bgLifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.
Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза