Меню

Избрани новини

Клюкарник

Ентусиасти събраха 170 000 долара за паметник на Дейвид Бауи

Статуята ще се издигне в Ейлсбъри, където певеца обичал да представя албумите си

 

Първият паметник на музиканта Дейвид Бауи ще бъде официално открит на 25 март в Ейлсбъри, Бъкингамшир, Англия.

В този град в клуб Friars Aylesbury през 1971 г., Бауи представя четвъртия си студиен албум Hunky Dory, а през 1972 г. и петата си тава The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars. 

Собствениците на клуба Дейвид и Сю Стонз, които стартираха Kickstarter за набиране на средства за паметник на музиканта, са събрали около 170 хиляди долара и са наели за работа по проекта британския скулптор Ердю Синклер, пише Team Rock.

Скулптурата е наречена "Земният пратеник". В чест на откриването в Ейлсбъри ще концерт ще изнесе инди бандата Callow Saints, а вечерта в театър Waterside ще бъде организирано благотворително събитие с участието на Хауърд Джоунс, Джон Отуей и групата Dung Beatles.

По време на благотворителния търг феновете на Бауи ще имат възможност да закупят различни сувенири - от тениски и плакати до бронзова маска на музиканта, направена по време на снимките на „Човекът, който падна на Земята“.

Стопз се надяват със събраните средства да платят разходите около създаването и монтажа на паметника – на този етап не им достигат около 70 хиляди долара.

Дейвид Боуи

Дейвид Бауи почина на 10 януари 2016 г. на 69-годишна възраст в Ню Йорк от рак на черния дроб. През цялата си кариера той е продал над 136 млн. записи и влезе в топ десет най-успешните артисти в историята на британската популярна музика. 

През 2004 г. списание "Ролинг Стоун" поставя Бауи на 39 място в "100-те най-велики артисти на рок музика на всички времена", и на 23 то място в класацията на "100-те най-велики певци на всички времена".Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

На коя от топ дестинациите бихте почивали през зимата?

Азия, Карибския регион или Мексико са ви на сърце

 

Покажи резултати