Меню

Избрани новини

Пикантерии

Доставчик блокира сайта на Филип Киркоров, след скандално „голо парти“ с негово участие (видео)

Вакханалията разбуни духовете в Русия

 

Официалният сайт на руския певец Филип Киркоров е блокиран от неговия доставчик - компанията Sprinthost.

 

В сряда, 28 декември, при опит да се отвори страницата kikorov.ru на екрана се появява известие: „Грешка 4030. Сайтът е блокиран. Моля върнете се по-късно.".


Говорителя на певеца с български корени Екатерина Успенская каза пред ТАСС, че не знае причините за блокирането и че вече се е свързала с техническата поддръжка.

 

Според уеб архива на 26 декември уебсайтът на Киркоров е бил достъпен за преглед. Уведомлението на доставчика гласи, че причината за блокиране на дадена страница може да бъде видяна само от нейния администратор в контролния му панел, както и в писмо, изпратено до него по имейл.

 

Уебсайтът на Киркоров все още не е включен в единния регистър на забранените имена на домейни, съставен от Роскомнадзор, тоест агенцията не го блокира.

 

 

"Голото парти" и неговите последствия


На 21 декември Филип Киркоров участва в парти с почти гол дрескод, организирано от блогърката Анастасия Ивлеева. Дмитрий Билан, Лолита, Джиган, Глюкоза, рапърът Вацио, журналистите Ксения Собчак и Саша Сулим, блогърите Алена Водонаева , Оксана Самойлова и други руски знаменитости също дойдоха на събитието в московския клуб Мутабор.

 

Снимките и видеозаписите от това събитие предизвикаха вълна от възмущение сред проправителствените активисти в Русия. В някои от кадрите Роскомнадзор видя признаци на така наречената „ЛГБТ пропаганда“.

 

Клубът Мутабор, където Ивлеева организира „голото парти“, беше запечатан за месец. Властите твърдят, че след проверка на полицията и Роспотребнадзор се оказало, че там се продават някои алкохолни напитки без лиценз. След събитието самата Ивлеева стана обект на интерес на данъчните власти. Освен това е заведено дело срещу Анастасия Ивлеева за 1 милиард рубли, тя е задължена да изпрати пари в полза на руските военни, воюващи срещу Украйна.

 

 

На 26 декември Киркоров се извини за участието си в събитието, като каза, че е „минал през грешната врата“ и че той „не е знаел за естеството на събитието“, но след като е разбрал, твърди, че бързо си е тръгнал оттам.

 

Записите с негово участие обаче бяха премахнати от новогодишните предавания по руските телевизионни канали, както и от плаката на новогодишната комедия „Иван Василиевич променя всичко“. Други участници в партито също се извиниха. Междувременно много руски телевизионни канали, както и други медии и рекламни компании замразиха договори с тези изпълнители, които са присъствали.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза