Меню

Избрани новини

Риалити

Договорите в „Маскираният певец” - Хонорар 1500 лв. на концерт, 10 бона глоба за разкрит участник, 1000 лв. за пиян изпълнител!

10 неща, които не знаете за шоуто

Слуховете за железните мерки за сигурност и тлъстите неустойки за всяка издънка на участниците в „Маскираният певец” по NOVA се оказаха самата истина.

Договорите, които е сключил всеки един от изпълнителите в забавното шоу са 9 страници ситен шрифт с написани клаузи за организацията на предаването, задълженията и отговорностите на двете страни, пространно са описани всички права и наказания в случай на издънка. Всеки изпълнител получава по 1500 лв. хонорар за всеки един концерт, в който участва, според Уикенд.


Конфиденциалността и анонимността на участниците в „Маскираният певец” са от ключово значение за предаването. Те се съгласяват да бъдат под постоянна охрана, осигурена от изпълнителния продуцент, да бъдат сами в репетиционните зали и снимачното студио, като не се допуска присъствието на лични мениджъри, секретари, асистенти и роднини.

За да се опази тайната на самоличността на всеки участник и от съображения за сигурност, всеки един от тях е съпровождан от координатор и охранители, осигурени от продукцията. Изпълнителите са придружавани дори, когато ходят до тоалетната, пише в чл.9 от договора им. Абсолютно се забранява разговора на участниците с когото и да било от екипа.

Единственият им контакт е чрез писане на бележки.

Според регламента на българската версия на „King of Mask Singer” 16 известни българи ще живеят скрити зад маски в продължение на 3 месеца. Уникални костюми на животни и митични същества, създадени от стилистката Кремена Халваджиян, скриват самоличността на участниците при всяка тяхна изява на сцената. Нито екипът на шоуто, нито семействата на маскираните персонажи знаят за ролята им в шоуто.

 

Кое от предаванията в новия телевизионен сезон следите?

 

Глобите са баснословни!


10 000 лв. неустойка грози всеки участник, разкрил дори неволно самоличността си.

За да се запази максимално пълна конфеденциалност, участниците имали само една репетиция преди ефир. Мерките за сигурност с цел запазването на тайната също били изключително строги и по време на всеки един лайф концерт.

Участниците са настанени в „Изолатора“, за който вече LifeOnline.bg ви разказа. Там всеки от тях имал отделна гримьорна с различни удобства, а излизането от „Изолатора” ставало единствено с помощта на охрана.

Водещите Димитър Рачков и Зуека репетирали репликите си без участниците, затова по време на концерт се налагало да импровизират повече от обичайното.

 

Според сключения договор, всеки изпълнител се задължава да е на разположение на Нова телевизия и да участва като гост и в други предавания на медията, свързани с „Маскираният певец”, включително и в следващите сезони на шоуто, както и в други предавания на NOVA за 2 седмици от излъчването на последния епизод на предаването.

Участниците декларират и гарантират с подписа си, че докато не приключат снимките на „Маскираният певец” няма да поемат други ангажименти, които да попречат на участието им.

В случай, че изпълнителят не се яви навреме за репетиции или снимачен ден, без да е налице уважителна причина, той дължи неустойка от 10 лева за всяка минута закъснение.

 

Същата глоба важи и при напускане на репетиции или снимки по-рано от предвиденото. За неявяване на репетиции участниците се наказват с 1000 лв., а за отсъствие от снимки олекват с 5000 лв.

Продуцентите на продукцията са се застраховали и при употреба на алкохол или наркотици. Ако участник се появи в зашеметено състояние, наказанието му е 1000 лв., а ако неадекватният му вид провали снимачен ден, глобата е 5 хилядарки.

Първият отпаднал в надпреварата – Паунът Иван Звездев призна, че е излъгал семейството си, че отива да готви за самият Бойко Борисов.

Коконата Джулиана Гани, която изненада зрителите с признанието, че е бременна в седмия месец, лъгала мъжа си, че в събота вечер ходи на козметични процедури.

Третият отпаднал – Рицарят Димо Алексиев също с мъка опазил тайната и с риск да развали отношенията си с жена си Анжела, изведнъж станал много потаен.

Актьорът Енчо Данаилов, по-известен като Бате Енчо, бе четвъртият свалил маската си на Звездата. За него не било кой знае колко трудно да заблуждава близките си за отсъствията си в съботните вечери, тъй като често бил ангажиран до късно с партита през уикенда.

Миналата събота падна и маската на Бикът под, която се криеше Филип Аврамов – Фицата. Образът му бе разкрит единствено от панелиста Ники Кънчев.Орлин Горанов, Мариана Попова и Дани Милев отказали участие

Първоначално идеята на продуцента Маги Халваджиян била под маските да се крият само професионални изпълнители. Разговорите на дългокосия арменец с някои от най-утвърдените имена в музикалния бранш обаче ударили на камък.

Орлин Горанов, Мариана Попова и Дани Милев отказали да участват по различни причини. На един парите му се сторили твърде малко, друг имал поети и други ангажименти, които не можел да жертва заради предаването.Затова Халваджиян бил принуден да разшири списъка с евентуалните изпълнители и вкарал не толкова гласовити, но пък артистични участници. Заради тежките костюми и невъзможността маскираните да пеят под тях, изпълненията били записвани предварително в студио.

Така някои от най-фалшивите тонове били обработвани и по време на ефир звучали безупречно. Маскираните участници пеели с естествените си гласове, но имали правото да ги преправят така, както пожелаят.

България е втората страна в Европа след Германия където се излъчва шоуто. У нас то е наживо за разлика от другите страни, където се снима.

Костюмът на Гарванът се оказал най-сложен

Най-проблемен за изработване се оказал костюмът на един от най-интересните и обсъждани персонажи - Гарванът. В процеса на създаването му се наложила цялостна промяна в конструкцията му. Певицата под него била доста крехка, а той тежал 30 кг.

Именно костюмът на мистериозния Гарван, под който според мнозина се крие певицата Михаела Маринова, е най-харесван от зрителите на забавното шоу.

 

Любимият образ на дизайнерката на костюмите Кремена обаче бил този на Розата заради слабостта й към бодливите цветя. Освен че тя е любимото й цвете, розата присъства в много други аспекти в нейния живот – в интериора на дома й, под формата на татуировка, в ежедневната й работа като дизайнер.

Съпругата на продуцента имала проблеми с нает от нея асистент, който се оказал некадърен и спъвал изпълнението на костюмите, което предизвикало критична загуба на време при подготовката.

Сред най-абсурдните предположения за изпълнителите, които се крият под маските, бе това, че един от тях е самият Маги Халваджиян.

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати