Меню

Избрани новини

Елза отговаря

5-те най-добри съвета, за да ви наемат в ИТ компания

 

Не всеки успява да си намери мечтаната работа, но това не е причина да се отказвате. Дори да сте начинаещ и да сте работили в друга област преди, винаги имате шанс да се докажете. Има много сайтове, в които можете да намерите свободни работни места за начинаещи.

Обмислете следните пет ключови съвети, които ще ви помогнат да разработите ясен план за действие и да се реализирате с любимата си професия.

 

Трезва оценка на собствените знания

Анализирайте способността си да отговаряте на нуждите на вашия работодател. Подценявайки собствените си възможности, рискувате да се съгласите да работите на длъжност, която е под възможностите ви. В същото време е неуместно да изисквате големи награди, ако не можете да покажете своя опит в бизнеса.

Например, ако кандидатствате за позицията Sound Designer, наложително е вече да имате опит в работата със звук и да имате отлична подготовка да използвате  професионално звуково оборудване. Само желанието да опитате няма да работи тук. За такава позиция като 2D Marketing Artist е достатъчно да имате познания и опит в сферата на дизайн, да притежавате Photoshop познания на професионално ниво и да имате опит в разработването на графики от нулата.

 

Обобщение

Отделете време, за да напишете автобиографията си и да я направите продаваема - това е вашата визитна картичка, когато говорите с потенциални работодатели. Кандидатури за работа могат да се изпращат и до онези компании, в които няма свободни работни места. Така работодателят ще знае, че наистина искате да работите за него. Изпращайки автобиографията си, имате реален шанс да получите работа, ако се освободи някаква позиция, защото работодателя първо ще разгледа кандидатурата ви. В същото време мениджърът може би ви покани на интервю за работа, ако някой планира да напусне.

 

Практика, практика, практика и отново практика

Колкото повече опит имате, толкова по-уверени ставате и по-лесно ще впечатлите бъдещия си работодател. Ако нямате постоянно място на работа сега, потърсете предложения на трудовите борси. Те предлагат работа на хора, които работят на свободна практика и попълнете портфолиото си с нови умения.

Професионалните курсове също могат да ви помогнат да придобиете подходящите умения. Понякога получаването на образование също е добър начин за намиране на работа - много ИТ компании канят завършили образователни проекти за стаж или организират сами обучение.

 

Усъвършенствайте знанията си по английски език

Можете да кандидатствате за работа в ИТ компания, без да знаете английски, но все пак трябва да го овладеете. Дори ако нивото ви на владеене далеч не е високо, не се разстройвайте - някои работодатели плащат за обучение на служители или организират курсове по английски в офиса.

 

Вярвайте в себе си

Не се обезсърчавайте, че не сте получили работа след първото си интервю. Отказът не трябва да ви демотивира, но за да намалите вероятността му, можете да подготвите:

- направете списък с най-популярните въпроси: „Какво ви привлече в нашата компания?“, „Вашите силни страни?“, „Как действате в нестандартни ситуации?“ и т.н.;

- запишете отговорите на записващо устройство и ги слушайте;

- след като установите всички недостатъци в речта си, запишете съобщението отново.

Не забравяйте, че интервюто не е изпит, а време за водене на преговори, в които и двете страни имат интерес. Затова се дръжте естествено и не крийте значими подробности, които биха могли да повлияят на кариерата ви в бъдеще.

Източник: obiavi-za-rabota.com 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза