Меню

Избрани новини

Пикантерии

Учени проучиха връзка между дължината на пениса и притежаването на оръжие (видео)

Участниците отговаряли на няколко въпроса в 10 минутна анкета

 

Екип от американски социолози за първи път проучи как размерът на пениса и недоволството от него влияят върху вероятността мъжът да държи огнестрелно оръжие у дома, съобщава Naked Science .

В обществото отдавна се е вкоренило мнението, че мъжете, които са недоволни от размера на гениталиите си, се опитват да компенсират този дефицит чрез закупуване на скъпи коли или, например, автомати. Американски учени от Департамента по социология и демография към Тексаския университет в Сан Антонио, Колежа за медицински сестри и здравни науки към Тексаския университет A&M в Колидж Стейшън и Държавния университет на Флорида се заеха да проверят дали наистина има връзка между размера на пениса и притежанието на оръжие. Тяхната статия е публикувана в American Journal of Men's Health .

„Очакваната връзка между неудовлетворението от размера на пениса и по-голямата вероятност за притежание на оръжие произтича от това, което наричаме „психосексуална теория за притежанието на оръжие“. Тя има четири основни идеи“, пишат изследователите.

Първият е, че оръжията са вид фалически символ и връзката между тях може да се проследи от векове. Според второто предположение продуктите за победа над живата сила са атрибут на мъжественост, тъй като се използват предимно от мъже, включително за показване на сила и агресия.

Третата идея е, че представителите на силния пол, които смятат пениса си за недостатъчно голям, могат да изпитат психологически стрес, несигурност и да искат да се подложат на процедури за уголемяване на органа. И накрая, четвъртото предположение: мъжете, недоволни от размера си, несъзнателно компенсират „липса на мъжественост“, като купуват оръжия и получават този „символ на сила“ за употреба.

Преди това учените намериха потвърждение на популярния стереотип за връзката между размера на пениса и страстта към скъпите коли. Според проучване, проведено от тях, колкото по-малко доволен е един мъж от размера на пениса си, толкова повече иска да си купи луксозна кола.

Тъй като досега само едно проучване се занимаваше с „психосексуалната теория за притежанието на оръжие“, американските социолози решиха да анализират данни от 1840 мъже на възраст от 18 до 95 години, за да изследват директно връзката между недоволството от размера на пениса и притежанието на оръжие в Съединените щати. Респондентите, жители на окръг Колумбия, са наети чрез платформата AmeriSpeak на Националния център за изследване на общественото мнение (NORC). През пролетта на 2023 г. те са попълнили 10-минутна онлайн анкета, за която получили по три долара.

Участниците отговаряли на няколко въпроса: „Вие лично притежавате ли огнестрелни оръжия?“, „Притежавате ли полуавтоматични или напълно автоматични оръжия?“, „Назовете общия брой пистолети или други огнестрелни оръжия, които притежавате“.

Освен това мъжете оценяват удовлетворението или неудовлетворението си от сексуалния си живот и еректиралия размер на пениса (по скала от едно до седем), общото психично здраве, мъжествеността и съобщават преживяванията си за уголемяване на органи - например с помощта на помпи, тежести , кремове, различни хранителни добавки, операции. Анкетираните също така посочват броя на сексуалните си партньори през последната година, техния ръст и тегло (индекс на телесна маса).

Резултатите показват, че 43% (791) от мъжете притежават огнестрелно оръжие, а 11% (202) от тях притежават пушка. В по-голямата си част респондентите, особено тези със затлъстяване, са недоволни от размера и външния вид на пениса си, но само 7% (129) съобщават, че са се опитвали да увеличат пениса си. 30% (552) от участниците в проучването съобщават за недоволство от сексуалния си живот. Средно всеки човек е имал по един партньор през последната година.

„Вероятността да притежавате оръжие в дома (пистолет или пушка във военен стил) е по-ниска сред мъжете, които са по-недоволни от размера на пениса си. Всъщност всяка допълнителна единица в резултата за неудовлетвореност намалява вероятността да притежавате каквото и да е оръжие с 11%", а именно пушка – с 20%", отбелязват авторите на статията.

В същото време те не откривват връзка между опитите за уголемяване на пениса и притежанието на оръжие. Размерът на пениса, възрастта, сексуалната ориентация, мястото на пребиваване и самооценката на мъжествеността също не корелират помежду си. Въпреки това, сред младите мъже (18-29 години) връзката между недоволството от пениса им и вероятността да си купят пистолет е по-изразена, отколкото сред участниците над 60-годишна възраст. При по-възрастните тя се оказва практически нулева.

„Въпреки че фокусът ни беше върху размера на пениса, имаше някои други последователни асоциации. Беше установено, че е по-склонни да притежават оръжие са хетеросексуалните мъже и мъжете със затлъстяване, както и по-възрастните мъже, родени в САЩ, които съобщават за по-високи доходи на домакинствата, и жителите на селските райони.

Мъжете с по-високо образование е по-малко вероятно да притежават пушки във военен стил. Тези, които са постигнали по-висок резултат по отношение на дружелюбието към другите, също са по-малко склонни да казват, че притежават пушка“, заключават учените.

Четете LifeOnline.bg където ви е удобно Telegram , Instagram , Facebook

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза