Меню

Избрани новини

Елза отговаря

Той иска да имам срамно „храстче“ – За и Против интимното окосмяване

Връща ли се ретро модата обилното окосмяване?

В рубриката ни ПОПИТАЙ ЕЛЗА, наша читателка пита как да реагира на желанието на своя приятел, ето какво е написала Стела Минчева:

Здравейте Елза,

Имам интимен проблем и се надявам да ми помогнете със съвет. Моят приятел, с когото сме заедно от скоро, не харесва да се обезкосмявам гладко отдолу и настоява да си оставям космите по интимните части. Това ми се струва странно и не много удобно, чудя се как да откликна на желанието му.

ЕЛАЗА ОТГОВАРЯ

Скъпа Стела,

първо и преди всичко това не е странно, но ако на вас не ви харесва поговорете с партньора си и се опитайте да стигнете до консенсус посредством взаимен компромис.

Ако той настоява да оставите изцяло оригиналното си окосмяване, това наистина ще предизвика редица неудобства за вас. Най-малкото няма да можете да ходите на плаж, тъй като космите ви ще се подават от банския, а това със сигурност няма да е привлекателна гледка.

Предложете му да си оставите малко „храстче“ на пубиса, което да задоволи желанията му, но не повече. Предполагам, че той също не отстранява своето интимно окосмяване, което на вас не ви се нрави. Тогава го помолете да подстриже с тример дългите косми и така пък да угоди на вас и да ви създаде малко повече радост.

Иначе през годините космите на интимните части са наричани с различни имена, те са били за хората магически килим, храст, разперен гарван. Има много имена, с които назоваваме срамното окосмяване. Но едва ли знаем всичко за него, а сляпо вярваме единствено на митовете, които се носят за "обетованата земя".

Ето няколко мита, които толкова са се наложили в нашето ежедневие, че вече е трудно да различим кое е истина и кое лъжа. Може би твоят приятел Стела робува на някои от тях.

Предпазва от сексуално преносими инфекции

Грешно! Всъщност е точно обратното. Космите по половите органи създават благоприятна среда за развитие на паразити и бактерии. И все пак, само защото редовно се обезкосмявате, не означава автоматично, че сте защитени от всякакъв вид полово предавани болести.

Сексът е по-добър

Спорно! Тук говорим, разбира се, за личните предпочитания на всяка дама. Според някои наличието на обилно окосмяване намалява триенето, което може да създаде известен дискомфорт по време на сексуалния акт. За други представителки на нежния пол обаче, точно този по-интензивен контакт между партньорите е източник на много по-вълнуващи креватни изживявания.

Миро

Цветът е същият като този на косата ви

Класическа грешка, в която мнозина вярват! Истината е, че цветът на космите там долу е в същата цветова гама като веждите, а не като косата ни.

Обилното окосмяване не е секси

Спорно! Технически отново стигаме до личните предпочитания на вашия партньор, но съществува доказателство, че именно видът на натуралните ви интимни части, изобилстващи от феромони, действа възбуждащо на мъжа до вас.

Космите не спират да растат

Грешно! В определен етап от живота на всяка жена, особено осезаемо след като навлезе в менопауза, космите по половите органи спират своя растеж. Както знаете, щом достигнат определена дължина, космите падат и на тяхно място израстват нови. Но при промяната на хормоналния баланс, този кръговрат бива нарушен и някои дами след 50 дори остават напълно гладки в срамната област.

Ако имате чувствителна кожа, по-добре избягвайте епилацията

Просто опитайте друг начин на обезкосмяване от този, който в момента използвате. Ако се бръснете, изберете специална пяна, вместо сапун или експериментирайте с друг вид епилация – кола маска, лазерна епилация и др.

Лурдес на плаж

Съветът ми към дамите е преди всичко да правите това, което ви кара да се чувствате щастливи, да не се съобразявате с модни течения или изисквания от партньор или препоръки на близки и приятели. Чувствайте се свободни да избирате в живота си.

Не се притеснявайте да задавате своите въпроси към Елза Парини в рубриката ПОПИТАЙ ЕЛЗА!Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати