Меню

Избрани новини

Риалити

Снимат „Имението Даунтън“ за голям екран

Снимките започват в края на лятото

Сериалът „Имението Даунтън“ ще бъде адаптиран за голям екран, научи репортер на LifeOnline.bg, а информацията беше потвърдена от изявление на създателите на популярната в световен мащаб поредица.

Актьорите в главните роли се събират за да започнат снимки до края на лятото, съобщават продуцентите.

Сценарият на филма е написан от автора на поредицата Джулиън Фелоус и освен сценарист, неговото ще се появи в надписите и като ко-продуцент.

Филмът ще бъде режисиран от Брайън Пърсивал, който засне пилотния епизод на сериала, както и филмите "Крадецът на книги" и "А boy called dad".

Телевизионните серии с участието на известните британски актьори Хю Бонвил и Маги Смит разказват за възхода и паденията на семейство Кроули и техните слуги. По-голяма част от действието се развива в семейното имение Даунтън в Йоркшир в началото на 20 век.

Поредицата получава специална награда BAFTA през 2015 г., три пъти е награден със "Златен глобус", 15 пъти е получил наградата "Еми" и 69 пъти е номиниран за нея.

Последната серия от историческата телевизионна драма, простираща се в шест сезона, бе показана в края на 2015 г. Шоуто е излъчено в повече от 250 държави. "Имението Даунтън" е носител на рекорд за брой на номинации за наградата "Еми" сред програмите, които не са заснети в САЩ.

Продуцента на филма Гарет Му каза: "Сега, когато са ясни звездите, ще започнем снимки. Сценарият на Джулиън пленява, вълнува и забавлява, а на Брайън Пърсивал оставяме да предаде всичко, което обичаме в Даунтън за големия екран.".

Изпълнителката на ролята на Анна Бейтс Джоан Фрогът писа в "Twitter", че е много щастлива.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кой заслужава да победи в Big Brother Most Wanted?

В Къщата влязоха 13 съквартиранти

 

Покажи резултати