Меню

Избрани новини

Звездите

Урока по История на Македония навлече смъртни заплахи на Иван Динев - Устата (видео)

Държавата е безпомощна - частни лица му предложиха охрана

 

След като преди дни рапърът Устата развали настроението на някои граждани в съседна Северна Македония със своята рап песен “Урок по история на Македония”, музикантът получи стотици съобщения от македонци със заплахи за живота му.

 

В сряда певецът е подал сигнал в полицията, а днес документите ще стигнат до ДАНС и Министерство на външните работи, заяви той в ефира на NOVA, но по всичко личи, че нито ще бъдат търсени източниците на заплахите, нито пък той може да се надява на някаква защита.

 

“Направих консултация с мои приятели юристи. Отидох в районното управление по местоживеене, което при мен беше абсолютно безсмислено. Зададоха ми абсурдни въпроси”, обясни той и даде примери: “Къде получавате заплахите? – В социалните мрежи, в профила си. Как откриха Вашият профил? – Най-вероятно като ми напишат името, то излиза“, обясни той с ирония.

 

“Това, което разбрах, е че там изглежда, че това е извън тяхната компетенция. Реших да се обърна към по-висшестоящи структури.


За артист като мен трябва да съм под закрилата на свободата на словото, още повече като посочвам истински исторически факти. Не съм депутат, който има имунитет, и трябва като гражданин моята държава да ме пази”, смята той.

 

“Предложиха ми охрана – спортни клубове, непознати лица. Хора в чужбина ми предлагат да остана при тях. Аз се чувствам сигурен в моята държава, няма да се поддам на тези провокации”, категоричен е Устата.

 

По-рано Иван Динев написа по-рано във Фейсбук:

 

„Не те ли е страх? Това е въпроса, който ми задават през последните 24 часа и приятели, и журналисти.

НЕ! НЕ МЕ Е СТРАХ! Та аз съм Българин, а ние Българите имаме повече от 1300 годишна история, пропита с кръвта на герои, които са клани, бесени, разстрелвани в името на това да запазят вярата, достойнството си и честта на родината си! Тъпкани сме били, унижавани, разделяни и предавани, но пак сме оцелявали, гордо сме се изправяли и сме давали, и даваме толкова велики умове, изобретения и изкуство на този нов свят.

НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ И НЕ НИ Е СТРАХ! Другите от нас трябва да ги е страх, защото ние живеем заедно и мирно в съвършено равенство между всички народности в една СВЯТА И ЧИСТА РЕПУБЛИКА. „Българи, турци, евреи и пр. равноправни във всяко отношение, било то във вяра, било в народност, било то в гражданско отношение, било в каквото и да е било.“

Благодарим ти, АПОСТОЛЕ!

ПОКЛОН!

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати