Меню

Избрани новини

Звездите

След натиск от Кремъл! Индонезия не пусна мъжа на Алла Пугачова в Бали (видео)

Максим Галкин обяви отмяна на концерта си в Бали, по-рано се случи същото и в Пукет

 

На руския артист Максим Галкин, който напусна Русия след избухването на войната в Украйна, беше отказан достъп до Индонезия, където трябваше да има концерт на 27 януари. Той съобщи това на страницата си в Instagram, като посочи, че причината е писмо от руското правителство с молба да не го пуска в Бали.

 

"Влизането ми в Индонезия наистина беше отказано на паспортна проверка. Но два дни преди това беше одобрена работна виза. Всички документи за представлението бяха изрядни", подчертава артистът.

 

„Причината беше посочена почти веднага и повторена няколко пъти от различни служители на граничната служба - писмо от руското правителство с молба да не ме пуска в Бали“, продължава публикацията.

 

Според съпруга на Алла Пугачова "нещата", че му е отказано влизане в Индонезия поради позицията на властите на тази страна, не са верни.

 

"Защото те просто не ме познават. Те са много по-спокойни да задоволят искането на Руската федерация, отколкото да разберат проблемите на един конкретен неизвестен за тях артист", обясни той.

 

 

Отменените спектакли на Галкин в Тайланд и Казахстан

 

По-рано, в средата на януари 2024 г., концертът на Максим Галкин беше канселиран в Тайланд. Според известният руски комик това се е случило, защото руските власти „оказват натиск върху собствениците на залите, които имат силни връзки с руското консулство и руския туризъм“.

 

На 1 октомври 2023 г. Новая газета Европа писа, че в Казахстан, преди пристигането на Галкин, всички зали, където той трябваше да изнесе шоуто си, бяха затворени за внезапни ремонти. В края на август Галкин публикува видео в Instagram, където каза, че държавните агенции в Казахстан се намесват в неговите ангажименти в страната.

 

 

През септември 2022 г. Министерството на правосъдието на Руската федерация включи Максим Галкин в списъка на лицата „чуждестранни агенти“. В края на декември 2023 г. депутатът от Държавната дума Андрей Луговой се обърна към Генералната прокуратура на Руската федерация с искане да по търси отговорност от прочутия тв водещ и изпълнител по два члена от Наказателния кодекс: за „неверни твърдения“ относно руските въоръжени сили и за "дискредитиране" на армията.

 

С наложените след началото на войната в Украйна санкции над Русия и нейните по-заможни граждани, туристите от санкциониран Кремъл се насочиха основно към югоизточна Азия, която е любима тяхна дестинация, а в  момента е и нещо като втори дом за богатите руснаци.

 

Затова и местните предприемачи организират множество концерти на руски звезди, за да се забавляват докато са далече от мать Русия. Междувременно стана ясно, че руският рапър Алишер Могенщерн не е бил допуснат да влезе в ОАЕ. Според източник, това се е случило заради скорошно негово интервю пред Ксения Собчак, която е върл критик на Путин.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза