Меню

Избрани новини

Фен зона

Раздадоха „Златните малиннки“

„Америка на Хилари: тайната история на Демократическата партия” обра повечето награди

Най-лошият филм според антинаградите за 2016 година стана документалната лента „Америка на Хилари: тайната история на Демократическата партия” (Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party). Наградата бе обявена по време на състоялата се в събота ежегодна церемония по връчване наградите за най-ярки филмови провали „Златната малинка”.

Режисьорът на „Америка на Хилари” Динеш ди Сауза (Dinesh D'Souza), чийто глас озвучава филма зад кадър, беше признат и за най-лош актьор, а като „най-лоша актриса” се отличи Ребека Търнър, която изигра ролята на Хилари Клинтън. Освен това Ди Сауза, както и Брус Скули, получиха титлата „най-лош режисьор”.

По брой „Златни малинки” „Америка Хилари” през тази година изравни рекорда на ”Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта”, отбелязва USA Today. От този филм Бен Афлек и Хенри Кевил стават най-лош сценичен дует. Филмът бе награден за „най-лошо продължение”, „най-лош сценарий”, „най-лоша поддържаща роля”.

Антинаградата за лауреат или номиниран за „Златната малинка” от минали години, през тази ще отиде при Мел Гибсън за режисьорската му работа във военната драма „Възражение по съвест”. Този филм има шест номинации за „Оскар”, включително за режисура.

Наградите „Златна малинка“ (The Golden Raspberry Awards, Razzies) са замислени като контрапункт на наградите „Оскар“ на филмовата академия на САЩ. Те се дават за най-лошите актьорски изпълнения и най-слабите филми, сценарии, режисура и филмова музика. Наградите са учредени от американския публицист Джон Уилсън през 1980 година и са присъдени за първи път през 1981 година.

"Златната малинка" е пластмасова фигурка на малина върху ролка с филмова лента, напръскана с евтин златист спрей на цена под 5 долара.

Традицията за раздаването на „Златните малинки“ е пародия на бляскавия сезон на холивудските кинонагради. Призовете за най-лошите актьори и филми се съобщават официално в нощта на 27 февруари – денонощие преди обявяването на наградите „Оскар“. „Анти-Оскар”-ите се определят от 900-членно жури от 47 американски щата и 21 държави. Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати