Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Първо в LifeOnline! Прецедент в съдебната практика! Темида се обяснява с декларация за гафовете на съдийката слуга на Диневи!

Последва светкавична и обоснована реакция на Емануела в отговор на декларацията на Районен съд София

Прецедент в историята на районния съд предизвика решението на съдия Елена Динева, която всячески се опитва да угоди на нечии нечисти интереси и се опита да отнеме родителските права на Емануела над синът и Митко Динев – младши, забеляза репортер на LIfeONline.bg.

Небивалицата се състои в това, че родната Темида излезе с декларация относно скандалният казус предизвикал небивал обществен интерес, а именно отнемането на родителски права на певицата Емануела над невръстният й син Митко от синът на Динко Динев – Димитър.

Скандалът хвърли такова петно върху и без това омърсената ни съдебна система, че институцията започна да се оправдава и да послъгва, че ще провери случаят. Но дали ще го направи?

„По повод медийни публикации във връзка с постановено от съдия от Софийски районен съд решение по спор за родителски права между Емануела Цветкова и Димитър Динев, ръководството на Софийски районен съд намира за необходимо да се уточни, че няма никаква родствена връзка между съдията, решил делото и една от страните по същото. Заявяваме, че остро се противопоставяме на използването на квалификации по отношение на съдията, с които се засяга нейното лично човешко достойнство и добро професионално име.

Недопустимо е упражняването на правомощия от български съдия, в съответствие със законовите изисквания и по силата на вътрешното му убеждение, да се превръща в повод и средство за личностна разправа и в опит да се манипулира общественото мнение, доколкото съдът е държавен орган, призван да пази върховенството на закона и да съхранява създадения обществен ред.

Несъгласието с постановеното решение не може да е повод за личностни нападки към съдията, като правилността на решението подлежи на проверка по законоустановения ред. Ръководството на Софийски районен съд отново заявява принципната си позиция да се противопоставя категорично на подобен вид медийни атаки срещу съдии.

Забележете, че името на прегрешилата съдийка Елена Динева, не се споменава нито веднъж в декларацията, най-вероятно защото Google помни всичко!

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Emanuela Cvetkova (@emanuela_cvete) наЮли 24, 2019 в 5:57 PDT

Реакцията на лишената от граждански и майчински права жена не закъсня и тя излезе със светкавичен и добре обоснован отговор на оправдаващата се заради простъпките на съдия Елена Динева районна Темида.

Предвид статута ми на обществена личност информация свързана с мен, личния и професионалния ми живот, са обект на широк обществен интерес.

Общодостъпна е и появилата се информация относно делото на Димитър Динев оспорващо родителските права върху нашия син Димитър.

Мнението на широката аудитория не подлежи на манипулация, не можеш да затвориш очите на всички за видни дела и постъпки, нито пък има способ, който може да забрани свободното изразяване на мнение и позиция на всеки един човек, освен ако демокрацията не е придобила друго значение.

В България има повече от 7 милиона българи с човешки права и едно от тях е свободната воля и свободата на словото. Важно е да отбележа, че аз също съм част от това общество и имам еднакви права и би трябвало пред закона всички да сме равни. 

Не мога да изтрия с гумичка статута ми на популярна личност, а в същото време се чувствам длъжна пред цялата аудитория, която ме подкрепя или не, но е част от житейските ми събития, да обясня, че аз изпитвам естествен и граждански респект към съдебната система в България, но не уважавам решението на съдия Динева, която е отнела правото ми да бъда равнопоставена пред закона.

Аз имам позиция, мнение и имам право да го споделя. Предвид статута ми и евентуалните последици от това искам да вметна, че всеки съдия има право да направи отвод по дело, за което не е готов, не е сигурен или изходът, от което би уронил или накърнил неговата професионална компетенция или лично достойнство, както и не намирам за редно да си играе с човешки съдби, камо ли на малки деца, без значение какво е вътрешното му убеждение, защото пред закона всички сме равни, без значение от пол, раса или чия фамилия носим.

Не случайно въззивната ми жалба е 16 страници, заради процесуални грешки от страна на съдия Динева.
Няма да спра да се боря за детето си, каквото и да ми коства.

Аз съм МАЙКА и всяка МАЙКА ще ме разбере.“, завършва отговора си към посрамената Темида Емануела!

Държим да отбележим, че декларацията на софийски районен съд е прочетена около 500 пъти, докато словото на Емануела е достигнало до над 300 хиляди българи само за час!

 

Мотивите на съдия Динева за решението по делото на Емануела са парадоксални смятат юристи

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати