Меню

Избрани новини

Звездите

Продажбите на злато скочиха благодарение жената на принц Хари

Снимка: Инстаграм

Бижутерите отбелязват ръст от 30% в полза на жълтото злато

Продажбите на бижута от жълто злато се покачиха в САЩ през първото тримесечие на 2018 г. благодарение на Меган Маркъл , съобщава Ройтерс.

Според Световния съвет за злато (World Gold Council) последният път, когато ювелирните магазини са отчели такъв бум е било през 2009 г.

Търговците на дребно обясняват рязкото скачане на търсенето на влиянието на херцогинята Съсекс и любовта й към благородния метал. 

Припомнете си, че годежният пръстен, който принц Хари даде на Меган Маркъл беше направен от жълто злато.

"По време на годежа забелязахме скок на продажбите на продуктите от жълто злато и през последните няколко месеца той се увеличи. Така търсенето на златни бижута нарасна с 30% ", заяви Дейвид Борочов, представител на марката R & R Jewelers от Ню Йорк.

През последните 15 години купувачите предпочитат продуктите от бяло злато, сребро и платина. Напоследък розовото злато придоби популярност, докато жълтото е смятано за старомодно. Според бижутерите от R & R Jewelers в момента се продава 70 – 80% бяло злато и платина, но Борочов е сигурен, че статистиката ще се промени в полза на жълто злато.

На 19 май, в деня на кралската сватба, принц Хари даде на съпругата си Меган Маркъл пръстен със сапфир и диаманти, който е принадлежал на неговата майка принцеса Даяна

Излизайки от през вратите на замъка Уиндзор и сядайки в Jaguar от 1968 г., Меган е показа бижуто, в което репортерите разпознаха пръстена на Лейди Ди.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати