Меню

Избрани новини

Пикантерии

Присадиха пенис за първи път

Пациентът ще може да води нормален полов живот

В американската болница "Джонс Хопкинс" в Балтимор, Мериленд за пръви път в света е осъществена успешна операция за трансплантация на пенис и скротум, съобщава The New York Times .

Операцията продължила 14 часа е извършена от двама урологични хирурзи и девет пластични хирурзи. Пенисът, скротумът (без тестиси) и част от коремната стена са взети от мъртъв донор. 

Пациентът е пожелал да остане анонимен, но е известно, че е загубил краката и гениталиите си в Афганистан, при взрив на самоделна бомба.

"Заради тази травма не мога да си намеря половинка. Дълго време си мислех, че с мен е свършено, че ще остана завинаги сам. Дори не можех да се възприема като човек", казва ранения войник.

Операцията е обявена за успешна, въпреки това, пациентът е под строго лекарско наблюдение. Те се надяват, че след няколко месеца ветеранът ще може да уринира нормално отново, а по-късно и сексуалната му функция ще бъде възстановена. 

За съжаление, той никога няма да има свои собствени деца.

Преди този случай има две успешни трансплантации на пенис в света, но в тези случаи лекарите не са трансплантирали скротума и други тъкани.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

На коя от топ дестинациите бихте почивали през зимата?

Азия, Карибския регион или Мексико са ви на сърце

 

Покажи резултати