Меню

Избрани новини

Фен зона

Приключиха снимките на следващите два филма „Аватар“

Снимка: кадър от филм

Голяма част от кадрите са под вода

Американският режисьор Джеймс Камерън приключи снимките на две нови части от научно фантастичния филм "Аватар". За това разказа една от главните актриси във филма Сигорни Уийвър пред интернет изданието на The Hollywood Reporter.

"Току-що завършихме снимките на втория и третия филм. Заснехме го в Лос Анджелис. Джеймс обяви, че имаме много работа под водата, затова се научихме да се гмуркаме без специално оборудване и заснехме много сцени под вода, което беше невероятно трудно но и много интересно ", споделя актрисата.

"Имах късмет, защото съм израснала близо до вода и съпругът ми е от Хавайските острови, така че съм свикнала да плувам много. Освен това имахме и най-добрите водолази и експерти по сигурността в света. Понякога беше страшничко, особено при слизането на дъното. За щастие имахме водолази от всички страни, за да се върнем бързо на повърхността и им благодаря за това, защото без тях сигурно щях да остана там.“.

Както знаете, ролята на д-р Грейс Огъстин, която се играе от Сигорни Уивър, почина в първата част на лентата. Актрисата бе попитана коя роля играе в продължението и дали нейният образ е свързан с Огъстин. "Не, не съвсем", отговаря актрисата, добавяйки, че новият й герой е "постоянен".

Уивър също каза, че всички нови филми „Аватар“ ще бъдат интересни да се гледат както по отделно, така и заедно.

По-рано в едно интервю, Джеймс Камерън каза, че на създателите на продълженията им се наложило да изобретят системи за заснемане на изображения, които работят под водата. Създаването на специалната технология за заснемане отнело около година на екипа на Камерън.

"Проблемът с водата се заключва в ефектът на пречупване на границата на въздушната и водната среда, което създава вид огледален ефект. По този начин възникват много фалшиви следи", обяснява трудностите Камерън.

Джеймс Камерън не е пускал нови филми повече от осем години, почти изцяло потопен през това време в писането на сценарии за новите "Аватари". Режисьорът признава, че не усеща много добре духа на времето и не знае точно какъв е вкусът на публиката на научната фантастика в момента.

"Като баща на пет деца, започнах да мисля какъв щеше да бъде „Аватар“, ако жанрът беше семейна драма?" "Ако беше нещо като" Кръстникът "?", размишлява той.

"В резултат на това, филмът ще бъде сага за няколко поколения от едно и също семейство, което е много различно от първия филм. Природата все още е същата и ние все още уважаваме удивителните усещания от откриването на нещо ново, все още искаме да ви покажем неща, които не сте виждали досега и дори не можехте да си представите, но сюжетът е различен, героите се развиват и възниква въпросът: Какво се случва с воини, които са готови да тръгнат на самоубийствен подвиг и да скочат от скалите, когато са пораснали и вече са родители? Всичко се превръща в съвсем различна история.“

В новите „Аватари“ зрителите отново ще видят Сам Уортингтън, Зоуи Салдана, Сигорни Уийвър и Стивън Ланг, въпреки че героите на последните двама загинаха в първата част. 

Във филма участва Кейт Уинслет, звездата на "Титаник" на Камерън, чиято героиня е известна само с името си "Ронал" и че тя е пряко свързана с подводния свят на Пандора.

Втората част от най-касовият филм в историята на киното (над 2,7 милиарда долара) ще бъде пусната през 2020 г. След това, през 2021, 2024 и 2025, са планирани премиерите на още три филма.

Превод LifeOnline.bgКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати