Меню

Избрани новини

Афиш

Тилда Суинтън призна, че играе мъж в новия си филм (трейлър)

Лентата е зловещ хорър, действието се развива в Берлин

Американската актриса Тилда Суинтън открито призна, че изпълнява ролята на 82-годишния психоаналитик Джоузеф Клемперер във филма "Суспирия", съобщава The New York Times.

Според Интерфакс сред кинолюбителите, които следят филма, се появиха слухове, че 57-годишната Суинтън играе мъжка роля в последния си филм. Самата актриса и режисьорът Лука Гуаданино отричаха този факт. 

Гуаданино настояваше, че слухът е фалшив, а психоаналитикът Клемперер се играе от Лут Еберсдорф. Впоследствие се оказа, че това е измислен актьор за когото са съчинили биография за базата данни на сайта IMDb, написана лично от Суинтън. 

Твърди се, че Еберсдорф е психоаналитик, който завършил практиката си и решил да играе във филм веднъж в живота си.

За преобразяването на актрисата във филма, Гуаданино поканил художника Марк Кулъл, който спечели "Оскар", известен с работата си по филма "Гранд Хотел Будапеща".

За всеки снимачен ден Суинтън изтърпявала четири часа грим. Изкуствените мъжки гениталии, които били част от „костюма“, се съхранявали в паузите в специална кутия.

„Суспирия“ от Лука Гуаданино е римейк на едноименната лента на Дарио Ардженто от 1976 г. 

Това е филм за талантлива американска балерина, която идва в Берлин, за да се присъедини към трупата на легендарната танцова академия. 

Освен ролята на Клемперер, Тилда Суинтън играе ръководителката на трупата Мадам Блан.

Превод LifeOnline.bgКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще посрещнете Нова Година?

 

Покажи резултати