Меню

Избрани новини

Клюкарник

Половин милион за сватба харчи балдъзата на принц Уилям

По-малката сестра на херцогиня Катрин - Пипа Мидълтън, е решила да не щади никакви средства що се отнася до сватбата й.

Въпреки че няма как да достигне кралските мащаби на кака си, нейното празненство със сигурност няма да е по-малко лъскаво и запомнящо се. Експерти от Острова изчислиха, че за най-важния си ден Пипа и годеникът й Джеймс ще платят баснословната сума от 250 000 паунда (574 424 лева). За справка - това е близо 15 пъти повече от сватбата на една обикновена английска двойка. 

Пипа и милионерът Джеймс ще си кажат дългоочакваното "да" на 20 май.

"С всяка изминала година сватбите стават все по-лъскави, а двойките, които се женят, го правят на по-зряла възраст, когато вече могат да поемат част от разходите за събитието", споделя сватбен агент.

"Обикновено родителите на булката плащат, но днес това се случва при едва 23% от случаите. Разходите вече се разпределят между семействата на младоженците, както и между кумовете. Така че Каръл и Майкъл Мидълтън могат да си отдъхнат, няма да плащат за всичко от собствения си джоб."

На сватбата се очакват около 350 гости, за което е нужна огромна шатра. Цената й може да достигне 25 000 паунда. Кувертите за вечерта са изчислени на по 170 паунда на човек, което прави около 70 000 паунда за кетъринг. 

Разбира се, Пипа ще заложи на дизайнерска рокля, която ще е около 10 000 паунда, а костюмът на младоженеца - 6000 паунда. Цветята, които ще бъдат разпределени по и около масите, пък ще са на цена от 16 000 паунда. Пиенето ще е близо 18 000 паунда, а сватбената торта - 3000 паунда. 

Наетият фотограф ще си тръгне с хонорар от 3500 паунда, а операторът - с 4000 паунда. DJ-ят, който ще се грижи за доброто настроение на гостите ще получи около 7000 паунда. Сватбените халки са на цена от 20 000 паунда, а тоалетите за шаферките - над 2000 паунда.

Това обаче са само част от разходите на двойката и нищо чудно крайната сметка да излезе дори и повече. 

Източник / Elle.bgКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза