Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Почина известният Варненски фотограф Алекс Манчев!

Той беше мечтател, но твърдеше, че не е светец

 

Фотографът Алекс Манчев, чиято кариера започва от Варна е починал в Санкт Петербург, потвърдиха близки до семейството му източници пред репортер на LifeOnline.bg.

Алекс, който е с руски корени, от години страда от бъбречна недостатъчност, но не е ясно дали това е причина за кончината му.

Един от най-близките му приятели Десо Димитров първи съобщи за тежката новина за загубата на своя най-добър приятел.

 

 

Много модели и приятели на Манчев изляха мъката си в социалните мрежи:

 

"Още не мога да повярвам ... Не искам да го вярвам, да му се невиди! ... Не може да си отидеш, без да кажеш “сбогом” ...

Светъл да е пътят ти, приятелю, като прожекторите, без които не можеше да дишаш спокойно ... ще живееш вечно в сърцето ми!"


"Най-ми е тъжно когато си заминават артисти, художници, поети, хора близки до изкуството.

Те създават един красив свят, една по-красива гледна точка и имаме нужда от тях! Да почива в мир!".

 

Алекс Манчев е снимал едни от най-известните личности в модния бранш у нас, сред тях е и главният редактор на LifeOnline.bg Елза Парини.

Именно негово дело са фотосите за рекламните билбордове за първия журналистически проект на Елза.

 

 

Алекс бе фотограф и мечтател, преди време, в навечерието на първата си голяма самостоятелна изложба, той сподели пред нашата медия:

Децата имат мечти. Мечти, които някак ги насърчават да вярват в чудеса. Чудеса, които им помагат с битката към съзряването. Съзряване, което е неизбежно и е въпрос на време. Време, прекарано в игри докато моментът на зрялост настъпи.

"The Freedom Project" е детската мечта на едно момче. Момче, което искаше да заснеме красотата на света около него през обектива на камерата си. Времето минаваше и неговата визия за красота еволюираше. Извивки, символ на природа и смирение. Контур описващ деликатността на женското тяло. Нежна кожа, блестяща коса, меки устни, красиви бедра. Жената.


Като художествен фотограф, аз, Алекс Манчев, искам да Ви покажа натуралната красота на женското тяло. Да заснема дивата природа на женската арка и да разкрия нейната спретната душа.

Обществото не е на ясно с чудото, наречено голота. Срамно е да разкриеш парченце от личната ти история, която е оставила белег върху тялото ти. Позор, възмущение, болка. Догми и стереотипи. Обща представа на обществото, копнеещо за адмирации към богинята на сътворението. Момент очаквал своя момент.


За да се промени виждането на хората за това какво е да си жена, 30те най-добри фотографии на естествената женска красота ще оживеят в София. За да стане реалност обаче, имам нужда от подкрепа. Всички средства ще бъдат разходени за принтиране и рамкиране на фотографиите. И ние, заедно като общност, ще бъдем промяната.


Екипът на LifeOnline.bg изказва своите най-искрени съболезнования на всички, които страдат от загубата на Алекс. Мир на душата му!

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.
Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Рачков или Геро е по-добър за водещ на "Маскираният певец"?

Неочаквана смяна в редиците на водещите в шоуто

 

Покажи резултати