Меню

Избрани новини

Музика

Откриха ръкопис на Джордж Харисън с неизвестна песен

Джордж Харисън

Текстът е писан в началото на 70-те години на миналия век

Вдовицата на легендарния член на Бийтълс, Джордж Харисън откри неизвестен досега ръкопис от песни, създадени от съпруга й, съобщи ABC News. Песента "Hey Ringo" е посветена на барабаниста на групата Ринго Стар. Текстът е написан през 1970г.

Оливия Харисън разказа в интервю за списание Billboard, че показала ръкописа на Ринго Стар и той потвърдил, че вижда творбата за първи път.

Според вдовицата на музиканта, най-вероятно, песента е написана през 1970 г. или 1971. Ринго Стар бил трогнат и щастлив да прочете текста на посветен на него, каза Оливия Харисън. "Смятам да я поставя в рамка и да му я подаря, защото това е много мило" - допълва тя.

Певец, автор на песни и китарист Джорд Харисън свири с Бийтълс от 1960. Както е добре известно, авторите на повечето от песните на Бийтълс са Джон Ленън и Пол Макартниi, Харисън, обаче, също пише и изпълнява по няколко песни във всеки един от албумите на групата. От късния период на творчеството на "тихият бийтълс" с групата са такива хитове като "Here Comes the Sun", "Something" и " While My Guitar Gently Weeps ".

След разпадането на Бийтълс Харисън се впуска в успешна солова кариера, тогава пуска първият в историята на музиката "троен" албум All Things Must Pass. Това е и първият солов албум на бившия бийтълс, който заема челна позиция в класациите. Отделен сингъл е песента "My Sweet Lord", парчето също достигна номер едно в класациите.

Музикантът почина през 2001 г. от рак на 58 години. Харисън заема 21 място в списъка на 100-те най-велики китаристи на всички времена според списание Rolling Stone.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза