Меню

Избрани новини

Риалити

Няма Бали, няма Миконос – Коя е най-голямата екзотика за Теодора Духовникова? (снимки)

Актрисата се потапя в историята на българската азбука

 

Известната българска актриса Теодора Духовникова (45), която често лети до различни екзотични дестинации по света, сега е на съвсем друга вълна и въобще не се впечатлява от плажовете на Бали или Миконос.

 

"Може да сте на море, на планина, в Бали, на Миконос, на Карадере, в градинката на Кристал…. няма по-хубаво от това да си на снимки на сериал, който харесваш, да си на кон, да си цялата в рокли и наметала и по цял ден да си прекарваш в тронната зала на Преслав", пише тя в мрежата и споделя два кадъра.

 

 

Теодора участва в сериала "Войната на буквите" с водеща роля в продукцията.

 

БНТ съобщи на сайта си, че снимките на продукцията са започнали в началото на юли, което е ясен знак, че лентата е част от филмопроизводството на обществената телевизия.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Alexander Christov (@sasho_christov)

 

От медия обещават 12 серии заснети с най-съвременната филмова техника. Режисьори на сериала "Войната на буквите" са Виктор Чучков и Зоран Петровски.

 

В главните роли зрителите ще видят още Захари Бахаров, Деян Донков, Валентин Танев, както и младите актьори Даниел Върбанов и Климентина Фърцова.

 

 

 

Вече няколко месеца тече подготовката на декорите и костюмите, чрез които ще се пресъздаде животът в Преслав и Константинопол през 10-и век.

 

„Екипът ни желае да направи един съвременен поглед към миналото. Чрез актьорската игра и чрез начина на снимане ще успеем да направим сериала леснодостъпен за аудиторията и ще разкажем историята в дълбочина", цитират режисьорът Виктор Чучков от обществената медия.


 

"Действието се развива на фона на политически интриги, битки за надмощие, опити за спасяване на мира между Константинопол и Преслав. Разглеждаме една хипотеза, която все повече набира скорост, че сме имали древна писменост, че кирилицата е по-стара от глаголицата и е създадена на базата на древните български руни. Искаме да разкажем средновековна история извън канона, без табута или патос", допълва сценаристът Теодора Маркова.

 

Сериалът е адаптация по едноименния роман на Людмила Филипова.

 

Средновековната драма "Войната на буквите" разказва историята на най-младия син на цар Симеон – Баян, който търси тайната на изгубените древни български букви.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Alexander Christov (@sasho_christov)

 

Действието се развива в последните дни от живота на Симеон Велики и месеците след смъртта му, когато българското царство е разкъсвано от политически интриги и прави опити да се откъсне от влиянието на Константинопол.

 

Историята е забулена в много мистерия, сцените и сюжетът са неочаквани, а всички герои във филма са обсебени от идеята за силата.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати