Меню

Избрани новини

Пикантерии

Мъж съди Apple след като се развел заради чат с проститутки в iMessage

Снимка: freepik.com

Той иска от компанията 6 милиона, колкото му струва развода

 

Английски бизнесмен реши да съди технологичния гигант Apple, обвинявайки компанията, че е причинила разпада на брака му, пише The Telegraph. Мъжът имал 20 годишен брак, но връзката приключила, когато жена му видяла съобщения, които той изпращал на проститутки. Въпреки че мъжът е изтрил съобщенията от телефона си, те са били достъпни на други устройства на Apple.

Мъж иска шест милиона долара обезщетение от Apple. За да си общува с проститутки, той използвал програмата iMessage, вградена в iPhone, и винаги изтривал цялата кореспонденция. Но те били видени и прочетени от съпругата му, която използвала компютър Mac у дома. Съпругата дори можела да види стари съобщения, които са отпреди няколко години, въпреки че мъжът й ги беше изтрил от телефона си.

Сега британецът смята, че Apple е развалила брака му, защото според него изтритите съобщения всъщност трябва да бъдат изтрити, а не да „изскачат“ на някое от другите свързани устройства. Той смята, че компанията трябва да информира потребителя, че изтритите съобщения на телефона изчезват само там. „Ако ви кажат, че дадено съобщение е изтрито, имате право да приемете, че е така“, каза британецът.

Съпругата видяла съобщенията, изпратени до работещите момичета, благодарение на един акаунт на устройства на Apple, когато отворила програмата iMessages на семейния компютър. Скоро след това тя подава молба за развод, което струва на неверния й съпруг чиста сума от пет милиона паунда плюс съдебни такси, които сега той иска да възстанови от Apple.

„Беше много жесток начин жена ми да разбере за това. Ако можех да говоря разумно с нея, все още щяхме да сме женени. Имахме страхотен брак. Много мъже правят същото като мен“, казва той за използването на ескорт услуги.

Мъжът твърди, че много от познатите му имат сериозни извънбрачни връзки, но той използвал услугите на проститутки само за случайни срещи и използвал текстови съобщения на телефона си за бърза комуникация.

Проблемът на неверния съпруг най-вероятно се крие във факта, че телефонът му не е бил свързан с функцията iCloud, докато семейният компютър е бил. Според Apple, ако дадено устройство не е свързано към iCloud, изтриването на съобщения ще доведе до изчезване само от едно устройство и оставане на други. / снимка: Freepik.com

 

 

Четете LifeOnline.bg където ви е удобно Telegram , Instagram , FacebookКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза