Меню

Избрани новини

Риалити

„Мастър шеф“ акцентира върху новите тенденции в кухнята

Мастър шеф
Снимка: бтв

Зрителите на bTV ще гледат шоуто от 27 февруари, всеки понеделник и вторник от 21:00 часа

В третия сезон на любимото кулинарно шоу на Бългрия, претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева ще последват световната тенденция да нарисуват ястията си преди да ги приготвят.

Скицирането на храна е широко разпространен похват в гурме кулинарията и се практикува от прочутите Chef-готвачи в кухните на най-изисканите ресторанти. Тук започва занаятът и изкуството на готвенето. Всяко ястие започва като идея - аромат, образ, усещане, за да бъде построено, рафинирано и полирано в незабравима хапка. А рисунките служат не като художествено изобразяване на деликатесите, а по-скоро като мисловна карта, която визуализира начина на мислене на експерта, фазите на приготвяне и крайния вид на продукта.

Кошмари в кухнята

Chef-готвачите взимат под внимание много фактори при приготвянето на перфектното ястие - принципите на човешкото хранене, структурата и състава на храната, хранителната стойност на продуктите, социалните норми и психологически ефекти, за да създадат иновативни ястия с високо качество и "преживяване". Те работят по дизайна на вкуса, консистенцията, текстурата, повърхността, звукът при дъвчене, ароматът и всички други качества на продуктите.

Този процес засяга и идеологията за борба с разхищението на продукти или части от продукти, които могат да бъдат пълноценно усвоени под различни форми.

риалити шоу

Как ще се справят хоби-готвачите с поредното предизвикателство на взискателното жури от кулинарни експерти и ще успеят ли да впечатлят Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев с изкуство на хартия и в чиния отвъд границите на възможното, зрителите на bTV ще видят от 27 февруари, всеки понеделник и вторник от 21:00 часа.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Рачков или Геро е по-добър за водещ на "Маскираният певец"?

Неочаквана смяна в редиците на водещите в шоуто

 

Покажи резултати