Меню

Избрани новини

Елза отговаря

Какво да правим с общ заем след развод?

 

 

   Вие и съпругът ви взехте решението да се разведете? Имате голямо предизвикателство да се примирите с това кой ще поеме апартамента, кой ще поеме колата и коя страна ще се грижи за децата. В брака обаче споделяте не само богатство, но и дългове. Какво да правим с общ заем след развод? Паричният заем е по-лесен за разделяне благодарение на по-ниска сума. Стълбите започват с ипотечен заем, който сте теглили в продължение на много години и той е обезпечен от вашия имот. Съветваме ви как да се справите с него.

Съвместен кредит и развод

  С издаването на решението за развод от съда, вашето общо имущество приключва. Това означава, че вече нямате съвместно имущество и можете да поискате от съда да го раздели. Добре е да знаете, че съдът не решава какво да прави с вашите ангажименти. Тъй като сте взели заем заедно, банката има право да принуди изплащането по равно от вас и вашия съпруг.

  Разбира се, най-лесното решение е да изплатите задълженията си, така че ако имате само безплатни пари - струва си да го направите. Когато обаче нямате достатъчно средства, проверете как да разрешите проблема. Паричен заем и развод - може ли да се примири?

Развод и паричен заем

  Можете да вземете заем в брой (както и всеки друг) дори с напълно непознат, така че съдът, а още по-малко банката, не се интересува, че кредитополучателите са разведени. Да предположим, че оставяте на жена си телевизора, на който сте поели ангажимент, и тя обещава да го върне. Трябва да помните, че ако има просрочие, дори и да не използвате телевизора, банката ще ви поиска заетите пари.

  Ако сте постигнали споразумение и другият човек се задължава да плати вноските в замяна на използването на артикула, можете да опитате да прехвърлите заема на един от вас. Умишлено използвах думата „пробвай“, защото процедурата изобщо не е толкова проста. По-безопасно е банката да има няколко кредитополучатели, така че ще трябва да преизчисли кредитоспособността за един човек. Рискът се увеличава, така че той със сигурност ще го направи изключително внимателно. Ако банката се съгласи, тогава само вие или вашият съпруг носите отговорност, ако не, можете да намерите друг кредитополучател или да продължите да изплащате заема или паричните заеми заедно.

Източник: http://kreditite.com/Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати