Меню

Избрани новини

Елза отговаря

Използване на етерични масла при децата!

Как да прилагаме етеричните масла при децата?

 

Когато се използват правилно, етеричните масла могат да доведат до невероятни ползи за всичко - от хрема до проблеми с вниманието.

 

Първо, няколко основни правила:
• Качеството има значение. Винаги купувайте етерични масла от специализирани магазини.
• Използвайте локално или ароматно. Чистите етерични масла са безопасни за ароматна или локална употреба при деца.
• Разредете за локално приложение. Винаги, винаги, винаги разреждайте етеричните масла с базово масло, като кокосово или бадемово масло, когато ги прилагате локално върху децата си. Кожата им е по-чувствителна и използването на чисти масла може да доведе до чувствителност и обриви.
• Дифузни масла за ароматична употреба. Когато дифузирате масла, използвайте дифузери за ароматерапия. Не използвайте такива, които нагряват маслото, защото това би го денатурирало.
• Никога не поставяйте етерични масла директно в ушите, очите или носа. В този смисъл, когато нанасяте етерични масла локално върху децата, уверете се, че те не могат да докоснат маслата и след това случайно да пипнат очите си. Ако това някога се случи, използвайте фракционирано кокосово масло, за да облекчите изгарянето.
• Дръжте всички масла на място, недостъпно за деца. Те са мощни и могат да причинят вреда, ако бъдат погълнати или приложени върху чувствителни части на тялото без разреждане и контрол.


Алергии


Лимонът, лавандулата и ментата, смесени заедно в равни части, са невероятни за онези досадни сезонни симптоми. Нанесете върху гръбначния стълб 2-3 пъти на ден или в долната част на краката за деца под 3 години. Възрастните също могат да прилагат върху гръбначния стълб, краката или над синусите. Ако избягвате мента по конкретна причина, Melaleuca (масло от чаено дърво) може да бъде достоен заместител.Етеричното масло от чаено дърво има антисептични свойства. Лавандулата е успокояваща, а тамянът е невероятен за заздравяване на рани.


Респираторна поддръжка


Респираторните смеси, съдържащи масла от евкалипт, мента, лимон и чаено дърво са наистина чудесни за отваряне на дихателните пътища и подобряване на претовареното дишане. Те могат да бъдат разпръснати или нанесени върху гърдите разредени. Можете също така да поставите няколко капки под душа и да оставите парата да ги „дифузира“. Ако се притеснявате от прилагането на тези масла върху гърдите, можете да постигнете страхотни ефекти, като ги прилагате върху краката.

 

Ушна болка


Повечето ушни инфекции се причиняват от вируси. Дори повечето бактериални ушни инфекции ще се изчистят сами. Това обаче не означава, че не можем да използваме етерични масла, за да подпомогнем процеса. Етеричното масло от чаено дърво, разредено и нанесено около ушите е чудесен начин за борба с инфекциозните виновници. Можете да правите това 3-4 пъти на ден. Етеричното масло от грейпфрут е чудесно за дискомфорт в и около ушите. Просто разредете и нанесете около ушите.


Дискомфорт в очите


Лавандулата може да се разрежда и нанася около очната кухина.


Възпалено гърло


Смес, съдържаща етерични масла от портокал, карамфил, канела, евкалипт и розмарин, са наистина чудесни за успокояване на възпалено гърло.


Подкрепа на имунната система

 
Същата смес, спомената по-горе, е невероятна за поддържане на имунитета.  Нанасяйте ежедневно върху стъпалата или гръбначния стълб. Можете също да използвате тези смеси за саниране на ръце и повърхности като плотове и дръжки на вратите.

 


Здравословен сън


Успокояващите смеси от лавандула, иланг иланг, тамян, градински чай и мента успокояват невероятно преди лягане. Нанесете разредено върху гръбначния стълб или краката, за да постигнете ефекта на успокояване.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.
Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати