Меню

Избрани новини

Риалити

И в NOVA съкратиха водещи журналисти заради кризата

Телевизията с огромни загуби заради коронавируса

 

NOVA прати в “престой” някои от водещите си лица. За 15 дни свалени от ефир са били четирима души от екипа на съботно-неделния сутрешен блок – начело с водещата Мира Иванова и журналистките Галя Щърбева и Мария Йотова, които имаха рубрики.

Освободена е и продуцентката на блока Станимира Иванова. Петият е репортерът от новините Живко Константинов.

Неофициално – мотивът е съкращения, наложени от пандемията от COVID-19 и очевидния спад на рекламните приходи.

Мира Иванова от години води “Събуди се” през уикенда, а от известно време насам – само в събота. В неделя води Мартина Генчева. Сега тя ще поеме целия блок.

 

Пред Клуб Z от ръководството на медията коментираха, че това е временна мярка по закона за извънредното положение, която в случая позволява “рокада” в екипите – работа с намален капацитет.

Престоят” от 15 дни е платен и е извън годишния платен отпуск. След изтичането на тези дни с журналистите ще се водят разговори, за да се прецени остават ли в медията и ако да – при какви условия, обясниха оттам.

 

От както има нов собственик, през изминалата година, по една или друга причина NOVA напуснаха или бяха освободени десетки журналисти, водещи и продуценти – Анна Цолова, Валерия Чанкова, Мария Милкова, Калина Влайкова, Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова, Елена Гюрова, Глория Николова, Генка Шикерова, Марин Николов, Миролюба Бенатова. Лора Крумова, Валдес Радев и др.

Уволнен от спортния сайт “Гонг” бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на “Нет инфо” Христо Христов, отбелязва ClubZ.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще почивате това лято?

 

Покажи резултати