Меню

Избрани новини

Фен зона

Холивудските сценаристи постигнаха споразумение с шефовете на студията, но актьорите все още стачкуват!

Производството на много от очакваните сериали и филми е спряно

 

Сценаристите в Холивуд обявиха, че са постигнали предварително споразумение с шефовете на филмови студия, което може да доведе до прекратяване на продължаващата вече почти пет месеца ефективна стачка.

 

Гилдията на американските писатели (WGA) заяви, че споразумението е „изключително – със значителни подобрения и защита за авторите“.

 

Това е най-дългата стачка в Холивуд от десетилетия. Тя спря производството на повечето филми и телевизионни предавания. Протестните действия продължават от началото на май тази година и, както отбелязва Би Би Си, са стрували на калифорнийската икономика милиарди долари.

 

Преди да се върнат на работа, ръководството и членовете на профсъюза на WGA трябва да се съгласят на тригодишен договор с Алианса на филмовите и телевизионни продуценти. Гилдията каза в изявление, че подробностите все още предстои да бъдат финализирани и споразумението все още не слага край на стачката, но „преустановяваме уличните протести от днес“.

 

Variety съобщава, че служителите на Вечерното токшоу може да се върнат на работа още във вторник, а излъчванията могат да се възобновят още през октомври. Въпреки това много проекти, които трябваше да излязат на малкия екран през есента и зимата, едва ли ще бъдат завършени навреме.

 

В съобщението си до членовете на синдиката комисията за преговори призова за търпение при договаряне на подробностите по споразумението. „Сега трябва да се уверим, че всички споразумения са включени в окончателния вариант на договора“, се казва в изявление на синдиката.

 

През юли към сценаристите се присъединиха и актьори, които поставиха своите изисквания към филмовите компании - те все още не са успели да постигнат споразумение.

 

В основни линии те настояват за допълнителни отчисления за повторните излъчвания и ротации на филмите, сериалите и шоутата в стрийминг платформите, нещо, което до този момент ги ощетяваше.

Заради стачката много популярни проекти - както телевизионни сериали, така и пълнометражни филми - излязоха в принудителна пауза, което доведе до забавяне на предварително планираните премиерни дати.

 

 

Сред тях са такива хитове на стрийминг платформи като "Stranger Things"(Странни неща), "The Lord of the Rings" (Властелинът на пръстените), "The Last of Us"(Последните оцелели), спин-офът на "Game of Thrones" (Игри на тронове), наречен "Knights of the Seven Kingdoms: Hedge Knight", научнофантастичната сатира “Division”, “Hornets”, ситкома “Tricks”, рестартирането на Marvel на “Daredevil”, “The Mandalorian”, “Emily in Paris”, “White Lotus” и “Euphoria”, телевизионната поредица "Метрополис" също бе напълно отменена.

 

Сред филмовите проекти продълженията на "Гладиатор", "Дедпул", "Блейд", "Венъм", както и "Спайдърмен" бяха поставени на пауза. Те вероятно включват Mission: Impossible, Mortal Kombat и Avatar, но няма официално съобщение, че проектите ще бъдат спрени.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза