Меню

Избрани новини

Звездите

Скалата дари огромна сума на стачкуващите актьори (видео)

Актьорите въстанаха срещу нищожни отчитания

 

Поговорката "Приятел в нужда се познава" важи с пълна сила за Дуейн Джонсън – Скалата, който в разгара на стачката на актьорите и сценаристите от Холивуд направи историческо дарение.

 

Миналия месец по улиците на Лос Анджелис излязоха гневни актьори, които настояват за по-добро заплащане и приемливи условия за работа след навлизането на стрийминг услугите и изкуствения интелект в киното и отказват да работят на старите условия.

 

Според тях, повторното излъчване на сериали и филми не им носи справедливо заплащане, като Манди Мур заяви, че чековете, които е получавала, са били на стойност по-ниска от долар.

 

Докато актьорите са по улиците от седмици, то сценаристите са там от няколко месеца. Тяхната стачка започна през май, когато синдикатът им не успя да постигне споразумение с продуцентските студиа по финансовите въпроси.

 

Така множество проекти в Холивуд останаха без сценарии, като се наложи огромна пауза на вече започнати снимки. След като и актьорите се присъединиха към стачката, голяма част от сериалите и филмите са с отложен старт, като се обмисля дали и наградите "Еми" да не бъдат преместени за по-късна дата.

 

 

В разгара на всичко това, сякаш като ангел хранител, се появи фигурата на Дуейн Джонсън – Скалата. Въпреки че все още не сме го видели с табела в ръка и крещящ пред вратите на Warner Brothers, Disney и Paramount, той успя да подкрепи колегите си по друг начин. И се оказва, че постъпката му ще остане завинаги в историята.

 

Според последните данни, Скалата е направил историческо дарение за фондацията на SAG-AFTRA, която е свързана със съюза, но не е част от него. SAG-AFTRA е обединението на Гилдията на актьорите и Американската федерация на телевизионните и радиоартисти. Говори се, че актьорът е дарил седемцифрена сума, която обаче не се оповестява с точност.

 

Благотворителната организация осигурява финансова помощ за 160 000 членове на синдиката, които стачкуват през последните седмици. Всички те искат по-високо заплащане, по-високо отчитане от печалбите и гаранции за неразрешено използване на техните изображения чрез така нашумелия тези дни изкуствен интелект.

 

Президентът на SAG-AFTRA Кортни Б. Ванс и изпълнителният директор Сид Уилсън казаха пред Variety, че дарението на Джонсън потенциално ще помогне на хиляди актьори.

 

"Това е най-голямото дарение, което сме получавали от един човек наведнъж", каза Уилсън, добавяйки, че това ще помогне на хората да сложат храна на масата, да запазят спокойствието на децата си и да заредят колите си.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати