Меню

Избрани новини

Фен зона

Гърция премахва всички ограничения с настъпването на туристическия сезон!

От 2 май страната няма да изисква сертификати и тестове

 

Гърция ще премахне всички останали ограничения за пътуване, свързани с Covid, на 2 май, навреме за своя пиков летен туристически сезон. 

 

Страната се присъединява към списъка с 15 други европейски държави, включително Швеция, Мадейра и Кипър, които свалиха мерките за влизане, тъй като процентът на заразяване се стабилизира.

 

Средиземноморската държава очаква голям брой посетители тази година, като официални лица прогнозират приходите да достигнат 80% от нивата за 2019 г., рекордна година преди пандемията да спре пътуването, пише breakingtravelnews.com.

 

Мерките, които трябва да бъдат премахнати, включват сертификати за ваксини, сертификати за преболедуване и изискването за носене на маски на закрити обществени места от следващия месец.

 

 

Министърът на здравеопазването на Гърция Танос Плеврис каза, че Covid в овладян в Гърция, което позволява на страната да продължи със спирането на мерките за защита, но подчерта, че мярката се спира, а не отменя и че правилата ще бъдат преразгледани през септември.

 

От пътуващите вече няма да се изискват да правят тест преди пътуване, да поставят под карантина или да предоставят доказателство за ваксинация, за да влязат в страната. 

 

Посетителите вече няма да трябва да носят маска в закрити пространства като фоайетата на хотелите или да показват сертификати за ваксини, за да получат достъп до определени места.

 

Отмяната на формуляра за локализация на пътниците на 15 март, както и удължаването на валидността на ваксината за посетители преминава до девет месеца на 1 април.

 

 

Инфекциите с Covid в страната намаляха през последните седмици, като властите регистрираха 15 000 заразени и 64 смъртни случая на 12 април. От население от 11 милиона, около 72% са напълно ваксинирани.

 

Летният туристически сезон в Гърция обикновено започва след православния Великден, който тази година се пада на 24 април.

 

Гръцкото министерство на туризма беше избрано за „Водещ световен туристически съвет“ на World Travel 2021.

 

У нас мерките за влизане все още са по заповедта на министъра на здравеопазването до 15 май, остават както и досега със задължително изискване на сертификат, тест и дори карантина в зависимост от държавата, от която пристига пътника.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати