Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Гей двойка осинови изоставеното бебе, което намериха и спасиха в метрото (видео)

По чиста случайност Дани Стюарт не подминал пеленачето

 

Това, което било почти пренебрегнато заради бързане, се превръща в нещо красиво и сърдечно за мъжа и половинката му. 

 

Нюйоркчанин се натъква на кукла, която лежи на пода на метрото късно през една августовска нощ на 2000 г.

 

Социалният работник Дани Стюарт закъсня за среща за вечеря с партньора си Пийт Меркурио и бърза да вземе влака.

 

Първоначално той минал тичайки покрай обекта, който мимолетно забелязал, без да се замисли много за него. След като хвърли втори поглед и го разгледал по-отблизо, Стюарт разбрал, че това, което вижда не е кукла, а новородено момченце.

 

Според CNN бебето е било само на няколко часа, когато Стюарт го е намерил увито в стар суичър. Пъпната връв на пеленачето дори все още висяла от тялото му. 

 

Било невероятна гледка и изглежда никой друг не бил забелязал бебето, на което Стюарт за щастие се е натъкнал. Той бързо потърсил помощ, за да се увери, че няма опасност за живота му и то е здраво.

 

Стюарт намира по чудо Кевин, името, което той и партньорът му по-късно дават на детето.

 

След много изпитания и премеждия двойката успява да продължи напред, като разшири семейството си и празнуват много забележителни моменти един с друг. 

 

 

След тази красива и задушевна история Стюарт и Меркурио приветстваха момчето в семейството си, а техният осиновен син по-късно помогна на двамата с още един чудесен етап.

 

Стюарт бързал, когато пристига на метростанцията през лятото на 2000 г. Отначало той не разбрал, че е попаднал на новородено бебе, тъй като то му изглеждаше като играчка. 

 

Всичко, което видях, бяха две малки крачета, стърчащи, но все пак мислех, че е една от онези нови реалистични кукли“, каза той пред CNN. 

 

BBC News съобщи, че Стюарт е бил объркан защо някой ще остави куклата си на земята, но продължил да се изкачва по стълбите, за да излезе от станцията на метрото. 

 

Погледнах още веднъж назад и тогава забелязах, че краката му се раздвижиха“, разкри той. Веднага се втурнал обратно по стълбите, за да вземе момченцето и да се увери, че е добре. 

 

„То наистина вдигна глава и аз го погалих по главата, а след това изскимтя тихо“, каза Стюарт за тихото и същевременно невероятно будно новородено. 

 

Изглеждаше, че никой друг не забеляза какво се случва и Стюарт се опитва да получи помощ. 

 

„Цялата ситуация изглеждаше наистина нереална и в този момент се опитвах да предупредя хората за случващото се, но не успях да привлека вниманието на никого“, каза той .

 

Той бързо изтичал навън, за да намери телефонен телефон на улицата и да се обади на полицията и приятеля си Меркурио, преди да се върне набързо при бебето. 

 

Меркурио пристигнал на гарата точно когато полици взели бебето, за да го откарат в болницата за преглед, пише BBC News .

 

Тяхната история е разказана в книгата "Нашето бебе от метрото".

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Yo Ke He Ng (@vynsnt_ymmnwl)

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати