Меню

Избрани новини

Музика

Есил Дюран с римейк на патриотична песен (видео)

Попфолк изпълнителката иска да трогне и развълнува младите българи с новото си парче

Есил Дюран изкара нова песен, малко след като навърши 50-годишния си юбилей.

Поп повод възрастта си певицата твърди, че не я смущава, че остарява, че се чувства вътрешно като дете, като едно момиченце и няма проблем с годините, които за нея били просто едно число.

"Когато бях на 20 исках да съм на 30, когато станах на 30 исках да съм на 40, но когато станах на 40 - не исках да ставам на 50", казва през смях попфолк изпълнителката.

Есил и съпругът й Борис, танцуват танго на 50-годишният й юбилей

В основата на създаването на новата й песен е любовта й към България и страданието, което е изпитала когато се е наложило да напуснат родината с камиони натоварени с багаж.

Това се случва по време на Голямото преселване, 80-те години, когато принудително изселваха турците от страната ни, в посока Турция.

Тогава Есил е била млада студентка в Консерваторията и й било страшно мъчно, че напуска и оставя приятели, студентството си, улицата, на която е израснала, дори стените у дома...

Сега изпява тази песен, за да пробуди в младите българи, чувството за принадлежност към татковината, тяхното родолюбие и патриотизъм, "Защото България е прекрасна, казва Есил Дюран, и дори зеленото у нас мирише така, както никъде другаде по света".

Парчето "Аз те мисля родино" е римейк на песента "Родина" изпълнена преди години от примата на българската естрада Лили Иванова. Песента е по музика на Янко Миладинов и текст на поета Павел Матев.

Есил Дюран е изключително благодарна на авторите, че са й позволили да възроди тази прекрасна творба.

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни.  

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза