Меню

Избрани новини

Фен зона

Бургас прави Мария Бакалова почетен гражданин!

Актрисата ще благодари с видео от Америка

 

Заслужили бургазлии са предложени да бъдат удостоени със званието "почетен гражданин".


Съветниците на града ще гласуват отличените да получат грамотите си за престижната титла на тържественото заседание, по повод празника на града - Никулден.

 

Актрисата Мария Бакалова е сред номинираните четирима души. Тя ще поздрави Бургас от Америка, виртуално, в предварително заснето видео, което ще бъде излъчено по време на сесията. Това съобщи за "Труд" председателят на местния парламент в морския град - професор Севдалина Турманова.

 

Заради пандемията, миналата година тържествената сесия се проведе виртуално. Сега се планира заседанието да е присъствено и да се проведе в новия Дом на НХК, в центъра на Бургас, на площад "Тройката". Ще бъдат спазени всички необходими противоепидемични мерки.

 

 

"Миналата година за званието "Почетен гражданин" са били предложени петима, тази година те са четирима души, които са поканени да присъстват", обясни проф. Турманова.

 

Освен номинираната за "Оскар" Бакалова останалите, които ще получат званието са Стефани Кирякова - за постижението на ансамбъла ни по художествена гимнастика на олимпийските игри  в Токио, и проф. д-р Илиян Иванов и д-р Дана Проданова, чиито филм "Дълбоко усещане" също беше номиниран за "Оскар". Те също ще се включат с видео от Америка.

 

Номинациите на Бакалова и Кирякова породиха спор на сесия през октомври, когато съветници се изказаха, че званието било девалвирало. Надделяха обаче други, които подчертаха, че изкуството и спорта са най-добрите посланици, които ни представят пред света.

 

 


 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза