Меню

Избрани новини

Клюкарник

Братът на крипто фараонката Ружа Игнатова сменя самоличността си - синът на Джордж Буш лъсна в мегаделото срещу българите

Зад океана тече сериозен процес докато властите издирват Ружа из целия свят

Константин Игнатов, който е брат на крипто кралицата Ружа Игнатова, най-вероятно ще бъде включен в програмата "Защита на свидетели" и ще му бъде предоставена възможност да получи нова самоличност, тъй като сътрудничеството му с властите и самопризнанията в мегапроцеса срещу компанията на сестра му One Coin, представляват реална опасност за живота му.

От март тази година българинът е в затвора в Лос Анджелис, а Ружа Игнатова - в неизвестност. Двамата са обвинени в ръководене на многомилиардна пирамида за продажба на измамническа криптовалута. В момента в САЩ тече поредното дело на американското правителство срещу крипто-пирамидата. В него Игнатов е свидетел, а обвиняем за пране на пари и банкова измама в полза на One coin e американският адвокат Марк Сток.

В хода на същото дело стана ясно, че най-богатият БГ ерген е сключил споразумение с властите, за да намали присъдата си. Такава за Константин Игнатов все все още няма. Но заради сътрудничеството му с властите, нашенецът може да стане мишена на "лица, които да използват насилие срещу него или семейството му". Затова, когато процесът приключи, почти сигурно е, че българинът ще получи нова самоличност, пише ПИК. 

Подсъдимият по вървящото в момента дело, адвокат Марк Скот, пък е дал интересни показания. Според него от Ружа Игнатова се е опарил дори синът на президента Джордж Буш-старши.

Нийл Буш взел 300 000 долара от българката, за да уреди среща на Ружа с китайски предприемач, за когото той работел. Китаецът е трябвало да инвестира в криптовалутата на българката. Присъствието на Буш е щяло да гарантира сигурност на сделката.

По-късно Нийл се свързва с агенти на ФБР, които разследват схемата и дава показания, тъй като е бил в член на борда на директорите на китайската компания, която е трябвало да получи 60 млн. долара от One Coin.

Братът на Джордж Буш-младши обяснил, че не е очаквал сделката да е измама. Идеята на инвестицията била китайската компания да извърши с парите покупка на петрол в Мадагаскар. При успех Нийл Буш щял да получи 10 процента, стига собственика на китайската компания да може да продаде криптовалутата, съобщи "Bg-voice".

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза