Меню

Избрани новини

Клюкарник

Богдана Карадочева за инцидента с Кирил Маричков: Моля се на Господ да е с него!

„Дръж се, бате Кире! Ти си боец, а всички ние сме с теб!“.

 

Това е призивът на музиканта Васко Кръпката, който в момента е в Германия, но е научил тревожната новина, която обиколи България, САЩ и Канада, че любимият „Щурец“ Кирил Маричков е претърпял злополука и е прекъснал турнето си зад океана.

Фронтменът на „Щурците“ е част от супергрупата „Фондацията“, но се завърна преждевременно у нас след инцидент, придружаван от асистент, заради болките и по препоръка на лекарите.

Богдана Карадочева пък изразява безпокойството си. Тя много се разтревожила, когато научила новината за близкия си приятел Кирил. Тя изпраща молитвите си към Господ само да не го боли нищо, да е с него и му пожелава да е благословен и бързо, бързо, бързо да се възстанови. „Кире, бъди ми здрав, Кире, проплаква Богдана Карадочева“. 

Развигор Попов също е известен за здравословния проблем на Маричков. Той се информирал от медиите, че Кирил е претърпял злополука и че не е добре, но не знае подробности за здравето  на колегата си и също му пожелава на тези светли празници да бъде час по-скоро здрав и да бъде такъв, какъвто си го знаем всички - весел, с млад дух и добър музикант.

Наско от Б.Т.Р., узнал за инцидента от Славчо Николов, който е част от турнето на „Фондацията“, без да знае подробности, Наско споделя пред столичен ежедневник, че проблема е по-сериозен от падане или физическа травма, и добави, че заедно с пловдивската публика ще подкрепят Маричков от сцената и чувствено призна: „Ние всички му желаем от сърце скорошно възстановяване и му стискаме палци, и ще пеем за него и вярвам, че Кирил Маричков ще се оправи и ще посрещне здрав и прав своя 80-годишен юбилей“.

Композиторът певец Богдан Томов също вярва, че не е нещо тежко й сериозно и допълва, че на тези години човек, колкото и енергичен и харизматичен да е, трябва да бъде сигурен, че претоварване не трябва да има.

Според него почитателите на Маричков, които са си купили билети, за да чуят изпълненията му на задокеанските сцени, ще имат възможността да ги изпеят като послание към пострадалия музикант и за негово здраве, заедно с останалите рокзвезди, които, продължават турнето - Иван Лечев (ФСБ), Славчо Николов (Б.Т.Р), Венко Поромански (“Те“) и Дони.

„Няма нужда да казвам колко безценен е Кирил Маричков за българската рок музика, а на него - един голям музикант и добър приятел, от сърце му желая да не се дава, а да последва светлия пример на „Ролинг Стоунс“ и да продължава. Затова, приятелю, оправяй се бързо, сцената, публиката и ние, приятелите ти, те чакаме“, завършва посланието си Томов.

Маричков пострадал в България още преди да тръгне на американското турне. Успял да изнесе само пет концерта, след което по лекарски съвет той се прибира у нас за лечение, а останалите от „Фондацията“ решават да довършат обиколката.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза