Меню

Избрани новини

Клюкарник

Бивш авер за Хазарта: Самовлюбен хвалипръцко! Криеше се от военните да не го вземат в казармата (видео)

Два дни продаваше дюнери и го изгониха

 

Задава се свиреп скандал на хип-хоп хоризонта!

Бившият член на група "Ъпсурт" Красимир Геров, известен повече с артистичния си псевдоним Буч, направи за резил фронтмена на рап бандата Христо Петров-Ицо Хазарта.

Едва ли има някой, който да не знае, че рапърът, "хранил" неведнъж в парчетата си овластените и депутатите, стана един от тях миналата есен като пристана на харвардските ментета Кирил Петрови и Асен Василев, пише „ПИК“. 

Войната между двамата бивши колеги на музикалната сцена, които от приятели се превърнаха във врагове, избухна с нова сила. Фитилът дръпна Хазарта с участието си в подкаста „При Тото“ от "СкандаУ" в "Ютюб", където говори за бившия си авер Буч.

 

Намесения от колегите си Ицо и Тото, Буч им отговори във Фейсбук:

 

"По мой адрес бяха изговорени куп обиди, неверни неща и откровени лъжи. Не смятам, че е толкова важно да занимавам хората с лични теми, но монетата винаги има две страни, и тъй като не бях потърсен за отговор мисля, че е редно да разкажа моята версия.

Отговарям кратко, точно и ясно, както протича разговора между Тото и Ицо.

Защо сме в тая група, копеле, Буч, Краси?

За да разбереш защо, първо трябва да се върнем в корените на това изобщо да има идея за група. Докато аз и Венци слушахме Public Enemy и Beastie boys, ти освен Роксет слушаше Весна Змиянац и Бобан Здравкович.

Помниш ли го този момент? ЗАБРАВЯШ МНОГО НЕЩА! Да не говоря в какъв екстаз изпадаше на песни на Валдес на по късен етап! Да прослушаш тази музика, сме виновни аз и Венци и точно някъде там ‘95 -та се зароди идеята да направим група. Рап група. Аз съм един от създателите на Ъпсурт и хората винаги ще ме асоциират с това.

Ти какво правиш в тази група?

Аз никога не съм имал претенции, че съм нещо различно от вокал-изпълнител в група Ъпсурт. Никога, никой не съм карал да лъже и да твърди, че съм нещо по-различно от това.

На по-късен етап когато това стана начин за препитание, тримата се съгласихме на предложени от теб проценти, а именно аз да взимам на половината от вашите с Венци, защото съм само изпълнител и се съгласихме, че така е справедливо.

И така ще работим занапред. Точно по това време 2003г. аз бях единственият член от групата, който работеше и от тази заплата съм плащал за репетициите на групата, преди да запишем албума "Поп Фолк", докато ти искаше стотинки за кафе и гепеше от цигарите на майка си.

Казваш, че ти е било тежко да организираш участията на групата. Аз ти предложих да поема тази част, но ти нито веднъж не ми даде възможност под претекст, че няма да се справя.

Как знаеш, че това е така след като не ми позволи да се заема? А дали причината не беше друга? Отварям една хамалска скоба! А именно, че бях точно това! Аз и Венци мъкнехме техниката на групата преди и след участие, докато ти пристигаше с балета да кажеш "проба, проба 6".

Какво правиш във фирмата?

Започваме от първата регистрирана фирма Ъпсурт ООД. Когато беше управител ти на тази фирма, отделяхме в отделна сметка процент годишен данък печалба, който трябва да се плаща всяка отчетна година, които пари ти реши да използваш за лични нужди!

Които ти изхарчи и не върна! За това бяхме посъветвани да регистрираме нова фирма, на която да бъда управител аз. Защо бях оставен да бъда аз управител след като не изпълнявам никакви функции в групата и фирмата? И някога тя задлъжня ли и не вървеше ли всичко гладко в счетоводен и финансов аспект?

Защо караш на първа заради мен?

Защото си изпълнявам задълженията и функциите както на управител във фирмата, така и на изпълнител в групата ли? С кое точно те спрях, че да караш на първа, след като си ходиш на участия сам, с албума, който записа скришно от мен в студиото, в което сме инвестирали пари за изграждането му по равно ли? И накрая ще добавя, че никой, никога не ти е казал нищо за това.

Чакам да разбера къде греша?

Грешиш в нарушението на мъжка, приятелска, бизнес договорка. Дори и без да бъде официално за мен началната ни договорка значи много повече от хартия с подпис. Винаги съм изпълнявал стриктно това за което се бяхме разбрали!

"да пийвам" и "да чадвам" по никакъв начин не ми се е отразявало негативно на професионалните ми задължения и ангажимента, както към групата така и към хората.

Това, че ти имаше проблеми с алкохола и наркотиците и не можеше да ги контролираш е твоя отговорност. Няма да коментирам колко срам съм брал заради тебе в този период.

Никога не съм си позволявал да прекалявам и една бира или едно уиски не ми е пречело да се отпусна и да си свърша работата. Напротив, сам знаеш как влияя на хората когато сме били на сцена.

...и прати нотариална покана.

Поредната лъжа. Може би не си подозирал, че ще ги запазя. Пазя нотариалните покани, които ВИЕ ми изпратихте, а не аз на вас. Ицо, ЛЪЖЕШ за много неща!

Относно правата!

Както ти като автор на текстовете, Венци като автор на музика, имате права, така и аз имам права като изпълнител и това го пише в Българският закон за авторско право, респективно мога да имам претенции и аз, като част от групата.

 

Забравяш, че аз съм давал пари за заснемането на клиповете и съм СЪпродуцент на тях! Предложих ви 5 варианта да се разделим като големи хора, но не получих отговор един месец, тогава ти казах, че имам права с които мога да спра песните за да ми обърнеш внимание. Като единствен източник на доход за мен, за детето и семейството ми е нормално да търся правдата в конкретната ситуация.

Разделихме се по взаимно съгласие, защото при последният ни разговор ти каза, че вече няма приятелство, а има само бизнес, не ме искаш в бизнеса, а аз ти казах ОК, но остават неуредени права и финансови отношения. Тук искам да отворя една скоба за моята майка, която ти намеси.

Никога не съм си позволил да споменавам особено публично, член от семейството ти по никакъв повод. Момче от квартала е просто израз, който ти като "мъдър гражданин" би трябвало да знаеш значението му.

Аз съм мъж и никога не бих оставил мой близък, особено майка си в труден момент, за разлика от теб.

Тук може би е мястото да спомена твоята "мъжка" постъпка, как се криеше от военните да не те вземат в казармата, дори се записа да учиш и не завърши, а всичко беше само и само да се отървеш.

Всички наши набори ходихме в казарма и се клехме за тази страна. Ти явно беше повече МЪЖ и не го направи! Нямаш нито военна, нито трудова книжка.

Беше два дена дюнерджия и те изгониха.

Не смятам, че мъж който не е ходил войник и няма никакъв трудов стаж, трябва да е въобще в народното събрание! Най-вече защото те познавам. Може да си добър като творец и хората да харесват песните ти, но това не те прави добър и честен човек.

 

Още една лъжа, която беше казана е за песента от албума ти "сърцето на хлебарката".

 

 Ти много добре знаеш за кой е тази песен. Как разбрах аз за тази песен? Приближен човек до Шугър дойде при мен и ми каза, че си направил песен за мен, и ме попита дали съм я слушал?

Няма логика след 23 години да пишеш песен за някой, който не ти бил казал ЕВАЛА, а 6 месеца след като се разделихме да излезе такава песен за която всички в Шугар знаят за кого е.

А именно за мен и Goodslav. В тази песен са използвани фрагменти от наши разговори, даже е намесен Криско, който преди 20 и кусур години сигурно е бил в любовния поглед на баща си.

"Гръбнака на медузата" беше естественият отговор в прав текст, като разбира се това е хип-хоп и тези неща са нормални и се правят на момента, а не с 23 годишна давност.

Имам екип от хора с които работя, но всичко казано в тази песен са мои думи и точно за това са ти бръкнали толкова надълбоко. Хората които се грижат за музиката ми, за аранжимента, за редакцията на текстовете не се казват Goodslav. Казват се Любомир и Ивайло! И никога не са се крили!

Искам също да кажа, че не ме е срам от нищо което съм направил за групата, а именно да вляза в студио, да ходя на участия и концерти и да ИЗПЪЛНЯВАМ перфектно служебните си задължения, така както сме се били разбрали. Смятам, че съм заслужил всеки лев през годините!!!", пише още рапърът е дългия си пост във Фейсбук.

В крайна сметка става ясно, че отговорът на Буч след цялата помия, с която го е залял Хазарта, е ново парче, наречено "Христоматия". 

 

"Песента "Христоматия" е за феновете на БГ хип-хопа. Рапа е емоция, съвкупност от чувства с които един изпълнител изразява себе си! Не можах да оставя така нещата, като се има предвид колко помия се изля върху мен! От тук нататък ще оставя музиката да говори вместо мен! За всички които харесват това което правя, мога да кажа, че ще има нови неща от мен, интересни колаборации и разбира се дебютен албум на Буч. Бъдете здрави!", завършва бившият ортак на настоящия депутат на променкаджиите.

 

 

 

LifeOnline.bg – вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Вярвате ли, че Юлиан Вергов е пребил Диана Димитрова?

 

Покажи резултати