Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Анита Мейзер разкри схемите в конкурса „Мис България“

Думите й жегнаха организаторите, които отнеха титлата на Елизабет Кравец

 

Страничен наблюдател, който обаче е врял и кипял в конкурсите за красота и то на световно ниво, Анита Мейзер също се изказа относно казуса с отнетата титла на последната Мис България – Елизабет Кравец.

Пред репортер на LifeOnline.bg дългогодишния треньор на кандидатки за корона от целия свят обясни:

В Америка няма отнета титла заради подобно нещо. Тук не ги рекетират като в България за всеки лев. Не им дишат във врата. Ако е нещо голямо и доходоносно и се ползва и споменава марката, само тогава и разговорите за пари са между директора и собствениците на правата на съответния международен или местен конкурс, а не саморазправа с момичетата, които са спечелили. Те сами или по всякакъв друг начин, трябва да творят и да си създават благородни ангажименти през годината, а не да чакат някой да го направи за тях ако освен не е победителка в конкурса “ Miss Universe “. Те са завиден пример за това какво означава да си кралица на конкурса - 12 месеца обикалят по Света, работят но и се забавляват.

Тук в Америка например искат от спечелилите да популяризират името на съответния конкурс по най добрия начин, не ги преследват за дребни пари. Ако им осигурят лично договори и участия само тогава иначе са свободни да се радват на успеха си както намерят за най добре цяла година, пак казвам: без да нарушават неписаните правила и да носят короната достойно по време на “мандата” си и дори след това. Да се подържа Имиджа е най важно, а парите идват по много начини до банковата сметка на организаторите, но не и чрез директен “рекет” какъвто се прилага в България.

Ако Санчес иска да се облагодетелства на 100% трябва той и неговия екип да осигурят голяма годишна заплата на победителката, апартамент, транспорт, охрана и нон стоп 24/7 например Кравиц да им е налична за всевъзможни легални доходоносни ангажименти и чак тогава ако тя се отклони от подобен договор да могат да и вземат короната ако кръшка и не си изпълнява задълженията, но в този случай ми е много “махленско” - На ти куклите, дай ми парцалките!

Мейзер, която от години са занимава с конкурси за омъжени жени отвъд океана, а и по различни точки на света влезе в онлайн полемика с организатора на конкурса у нас Гаел Санчес и собственика на марката Ирина Папазова.

„Не знам точната истина каква е, но да се отнеме титла по този непрофесионален начин, без конкретно, ясно доказателство от страна на собственика на правата Санчес …ми прилича на грозно, лично отмъщение или на неудовлетворени негови протежета от това, че именно Кравиц носи короната и защо пък да не прехвърлят титлата между другото на първата подгласничка основно заради неудовлетворени финансови очаквания и интереси  до момента?!

Всяка организация очаква победителката да е доходоносна … най вече, иначе става неудобен избор !!! „Короните имат много висока цена“

“Всички други изяви са именно заради това да се популяризира конкурса, марката да си  вдига цената все повече! Имате ли идея колко пари влизат в банковата сметка например на Miss Universe (Мис Вселена, б.р.) покрай всяка победителка ? Спирам коментара до тук !!! Успех.“, написа Анита.

Думите й обаче изглежда жегнаха организаторите и Ирина Папазова се включи с коментар по написаното от Анита:

„Точно обратното. Тя е доходоносна и сме се постарали да и намерим много и сериозни  ангажименти, от които и тя взима не малко, но тя си  направи тънката сметка да си  ги изкарва сама, на наш гръб  което няма как да стане! Само  показвам за сравнение  профила на Елизабет преди  Мис България, за половин  година е на 33,6 К. Пък всеки  сам да си прецени за какво  иде реч. Така че сте права,  сметката е ясна, ние да я  направим известна, не тя нас, изведнъж да ни е обидена и довиждане, и да всичко е до  пари! Направила си е тънката  сметка, защо са ми тези, като си ме търсят и без тях!“, хвърля вината върху Елизабет, Папазова.

Анита Мейзер обаче е на мнение, че именно лошият мениджмънт е причина Кравец сама да се заеме с предложенията, които я заливат, тъй като не среща нужната подкрепа от страна на Санчес и Папазова.

„Къде е гаранцията, че първата подгласничка няма да постъпи по същия начин ако това е причината? Ако искате пари от всичко, което прави, ще и осигурите Зб5 дена голяма заплата плюс още куп неща. дори и жилище в София луксозен транспорт, охрана ако се налага и ще я водите буквално "за ръчичка на всяко нейно мероприятие което пък на 100 % трябва да е осигурено и подсигурено за нея от вас, дълга тема за % кой, какво взема накрая.

Бърз Пример: Miss Universe как печелят от победителките си и как 24/7единственото, което прави без тяхно присъствие е да ходи до тоалетна, да се къпе и да спи дали сама или с някой и това се знае.

Още повече пък защо отнемате титлата ѝ? Трябваше да заведете дело за изгубени ползи и поискайте основателно съда да реши дали или не, тя е нарушила вашите договорни отношения и тогава си вземайте короната обратно.

Мое мнение, защото съм в тези среди и знам много по вече отколкото един обикновен страничен наблюдател. Често победителките дори не знаят точно кога и как да действат винаги някои трябва да ги ръководи. Всеки ден да ги проверява , за да не се увличат в еуфорията си и да грешат в действията сит съзнателно или не.

Тя не е виновна, виновни сте всички, които искате пари, без да и подсигурявате именно вашето или на ваши оторизирани хора 100% присъствие! С две думи-Тя не е собственост на марката защото марката ви не е осигурила условия за това през времето когато тя носи тази титла , а вярвам, че има начин да се разберете, не всичко е пари в този бизнес, макар че има много пари в него, но само ако бизнес плана работи добре и за двете страни.“

Тук вече нервите на Гаел Санчес не издържаха и той също се включи в полемиката, защото очевидно думите на Анита Мейзер го жегнаха. На английски той написа:

„Трябваше да спрете на първото си изречение: „Не знам точната истина„ Така че, ако не знаете какво се е случило, то това е просто преценка, основана на нищо. Днес ще прочетете нещо и след това, след като разберете историята, ако сте искрени със себе си, предполагам, че ще съжалявате, че казахте всичко това и си правите прибързани заключения въз основа на празни приказки.“.

Захапала кокала, Анита не пуска и отговаря учтиво на чужденеца – също на английски.

„Моето мнение произлиза защото съм в този бизнес - „Няма пари - няма скъпа.“ Честно казано, навличам си вашият гняв, но това е истината! Участвам в няколко проекта, няколко различни световноизвестни марки и знам как работи всичко! Надявам се, че разбирате защо съм толкова активна с мнението си! Бележка срещу вас или нея! Просто съм разочарована от начина, по който обявихте, че ще вземете титлата й, звучи така, сякаш я отнемате, защото имате по-добър бизнес вариант и получавате това, което получавате от нея, и нека вземем допълнително от следващата ... Съжалявам.

Не е срамно да правите пари от тази или която и да е друга марка, това е бизнес и единствената възможност за притежателя на титлата да остане в бизнеса с вас за 1 година е да сподели печалбите по начина, посочен в договора!

Не ви обвинявам, просто потвърждавам, така че всеки да знае какво да очаква, ако планира да „купи“ такъв!

Добре: Последното ми предложение е: Не се…забавлявайте с бизнес заглавието си… момичета, всички пари, които правите след това, трябва да платите „данък“ „%“ отгоре.“.

Човекът отнел титлата на Мис България само месец-два преди тя да я предостави на следващата победителка продължи да се защитава с дълго обяснение.

„Е, вече съм имал подобни бизнеси преди Мис България и все още е така; нищо не се е променило („така че няма по-добър бизнес вариант“). За Мис България, относно парите, току-що публикувах изявление, че не искам пари от нея. Тя дължи на организацията повече от 30 000, плюс изгубените приходи... и аз предложих тази сума като подарък. Подарък като символ на омраза? Иска ми се много хора да могат да мразят като мен. не мразя; отнема твърде много време, за да имаш такова чувство. Така че отговарям на въпроса ви, че „не получих това, от което имах нужда от нея“. Направих го за ПРИНЦИПИ и ЧЕСТ.

Дадох много официални предупреждения (че ще й отнема короната поради многобройните й нарушения на договора) на г-жа Кравец от октомври, което означава много шансове! Накрая й изпратих предизвестие със 7 дни за отговор. Тя прочете съобщението и не отговори. Дни по-късно тя излъга медиите, твърдейки, че не знае и е изненадана. Хайде.

След това четете коментари, в които се казва, че отнемам титлата, защото имам по-добър бизнес вариант. Не. Защото е работила 100 пъти без да ме уведоми, не ни отговаряше с месеци, свързваше марката с незаконно съдържание, контактуваше директно с медиите, което е забранено, контактуваше директно с клиенти, което също е забранено, не изпълняваше задълженията си с марки и т.н. И имам много повече примери, но ще спра до тук.

На много работни места дори незначително нарушение може да ви уволни. Предполагам, че сте чели за множеството извършени нарушения. Бях търпелив месеци наред, докато достигна лимита си. Наруших договора, защото когато липсата на уважение е твърде голяма, нямаш други възможности.

И няма да споменавам факта, че тя продължава да действа незаконно като клевети, въпреки че в договора е записано, че тя не трябва да се изказва негативно за конкурса за красота Мис България. Просто още едно нарушение, което да добавите към списъка.“.

 

Четете LifeOnline.bg където ви е удобно Telegram , Instagram , Facebook

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза