Меню

Избрани новини

Афиш

52–годишен български актьор с пробив в Холивуд

Димитър Маринов с роля в новия филм на Стивън Спилбърг - „Зелена книга“

Българският актьор Димитър Маринов, който от 28 години живее и работи в Щатите, играе в новия филм на режисьора Питър Фарели, редом до Виго Мортенсен, стана ясно в „Преди обед“ по bTV.

Филмът разказва за живота на гениалния пианист Дон Шърли и неговото джаз-трио. Българинът изпълнява главната второстепенна роля – на руснака виолончелист Олег Малакович (прототип виолончелистът Юрий Тахт). Действието се развива в затънтения американски юг през 1962 година по време на турне. Махершала Али е в ролята на пианиста Дон Шърли. Виго Мортенсен пък е в ролята на негов шофьор и охрана. По пътя те ползват пътеводителя "Зелена книга" за безопасните места, където могат да отсядат чернокожи.

Премиерата на филма, който е продукция на компанията на Стивън Спилбърг „Амблин Ентъртейнмънт“ е днес – 21 ноември в САЩ.

След първия кастинг съобщават на Маринов, че е прекалено улегнал за ролята, по-късно обаче му се обаждат и го наемат, но с условието, че трябва да свири на виолончело. За щастие българският актьор е класически цигулар и му е сравнително лесно да научи и виолончелото. Взема общо 5 урока по виолончело, свири по 6 часа на ден. Освен съвпадението, че Маринов и героят му свирят на струнни инструменти, физическата прилика между тях също е впечатляваща.


Биографията на Димитър Маринов е изключително любопитна. Дипломата му от средното образование е за диспечер на влакове. На цигулка свири от дете, явявал се е на конкурси. Така и не успява да завърши ВИТИЗ, въпреки многократните опити, но намесата на съдбата всеки път го спъва. В Америка се озовава, участвайки в турне на Йълдъз Ибрахимова и Андрей Баташов през 1990 година. Остава там с няколко долара в джоба и с цигулката си. Въртял е пицария, а от 2000 година започва да се явява на кастинги и да поема роли в киното, театъра, музикални спектакли и др. Работил е с Кийфър Съдърланд, Джеф Бриджис, снимал се е в реклама с Аштън Кътчър, провери в мрежата репортер на LifeOnline.bg.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати