Меню

Избрани новини

Клюкарник

Златка пак пропищя от Баневи - мутри на олигарсите притесняват летовниците на "Каваци"

Бургаски съд върна имота на арестуваните за множество престъпления съпрузи Баневи

 

Черната Златка не може да се отърве от своя душманин - Николай Банев, дори докато той е в затвора. От една камара години семейството на плеймейтката и подсъдимият за ръководене на организирана престъпна група, пране на пари и незаконно притежание на боеприпаси олигарх се съдят заради имот на къмпинг "Каваци".

 

От есента на 2018 г. комсомолецът-приватизатор е зад решетките на следствието, но въпреки това май не се е отказал от апетитното парче земя край морския бряг, което всяко лято привлича тумби с летовници. 

По информация на Златка Димитрова, Баневи отново се опитват да всяват напрежение сред летовниците на къмпинг "Каваци".

 

 

"Почиващите алармират, че по плажа се разхождат здрави мъже в черни униформи, за да създават смут и паника у хората. Искам да заявя, че в двете години, в които къмпингът се стопанисва от други хора, а не от тях, е много по-приятен и се доближава до нивото на гръцките. Спокойствието се върна и всички, които почиваме тук от повече от 20 години и сме едно голямо семейство, подкрепяме тази промяна", изтъкна плеймейтката.

 

През годините тя никога не се е страхувала да говори открито срещу олигарсите, но този път не крие притеснението си, тъй като вече има дете и прекарва с него дните си на "Каваците".

 

"Притеснявам се от присъствието на мъже в черно, защото и аз, и много други хора сме тук с малките си деца.   Семейството ми от години води съдебна битка с Баневи за имот, който е доказано наш. Никога не сме преминавали границите, никога не сме обидили или нападнали, очакваме същото. Мутренските времена отдавна са в миналото", цитират бургаската фурия от ПИК.

 

Новите „охранители“ на къмпинга се появиха през последната седмица, когато частен съдебен изпълнител въведе във владение къмпинг "Каваците" на фирмата на Евгения Банева "Русалка Холидейс".

Скандалът със смяната на стопаните на къмпинга в разгара на сезона продължава вече цяла седмица. От  няколко дни къмпингът се охранява от нова фирма.

 

Решението да се възстанови правото за стопанисване на къмпинга на фирмата "Русалка Холидейс" е на Районния съд в Бургас. За да влезе във валдение на място дойде 78 годишната майка на Банев придружавана от солиден брой мускулести момчета с лош поглед.

 

Бившият управител на къмпинга Мария Маринова каза, че според съда решението подлежи на предварително изпълнение.

"Решението от нашето дело за нарушаване на нашето владение излезе преди месец. Къмпингът е пълен с туристи, но трябва да си върнем владението", коментира тя.

 

Наемател на къмпинга в момента е Цено Ценов. Неговият представител Мария Николова обвини частните съдебни изпълнители, че превишават правата си.

"Цено Ценов се разпорежда и държи имота. В този случай законът е категоричен, че частният съдебен изпълнител трябва да спре изпълнението, да ни даде законовия срок, за да може ние да си направим възражения и пред съда да поискаме спиране", каза още тя.

 

Заради смяната на стопаните на къмпинга туристи и наематели на обекти там могат да бъдат принудени двойно да платят сумите за наем, но засега това не се е случило.

„Щe бъдe ceзирaнa Кaмaрaтa нa чacтнитe cъдeбни изпълнитeли, зaщoтo тoвa cъщo e и диcциплинaрнo нaрушeниe зa дa бъдe пoтърceнa oтгoвoрнocт, aкo изoбщo бъдe извършeнo дeйcтвиe”, oбяcни aдвoкaт Рoceн Руceв – зaщитник нa нaeмaтeля нa къмпинг „Кaвaци”.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза