Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Свет от „Гласът на България“: Мечтая да оставя безкрайна следа! (видео)

„Понякога най-добрият начин да кажеш нещо, е да не го кажеш изобщо“, с този текст от песен той описва участието си в предаването

 

Срещаме ви със Светослав Георгиев - Свет. Той е един от най-запомнящите се участници в „Гласът на България“. Роденият във Варна преди 25 години Свет отдавна иска да се запише за предаването, но поради участията му и сключените договори в чужбина досега това не е било възможно.

 

Опитът му доказа, че е един завършен музикант със силно изявена емоционалност и вроден талант. В последния сезон на музикалното шоу той показа чувствата си на зрителите чрез музиката.

Преди дни той издаде видео към песента „Телепатия“, което ни накара да го потърсим за един искрен разговор:

 

Здравей Свет, ти работиш доста в чужбина през последните години, по какво се различава родния шоубизнес от този на големите страни?

-  Целият свят прави музика, всички желаят да оставят след себе си следа, някои момента, някои траеща цяла вечност! Разликата може би е в качеството и целта.

 

Коя публика е по-всеотдайна у нас или зад граница?

- Когато един артист даде цялата си душа, няма значение каква публика има срещу него. Хората усещат,изживееш ли това което пееш,ще докоснеш всеки един човек.

 

Защо реши да бъдеш независим изпълнител, родните лейбъли не проявиха интерес или ти предпочиташ сам да ръководиш кариерата си?

-Желая сам да пиша музиката си и текстовете си. Бих се зарадвал на предложение от някои лейбъл но до този момент нямам такова. Когато се продуцираш сам е трудно.

Реших да съм независим изпълнител защото смятам, че за да имаш смелост да кажеш това е моята авторска музика ,трябва много добре да си изградил идеята в главата си, трябва това през което си минал, просто да го напишеш на лист хартия и да изразиш себе си, музиката е усещане, емоция и любов. Ако позволиш на някой да мисли вместо теб, няма да е същото защото всеки от нас е различен. Моята музика, това съм аз!

 

Мислиш ли, че е възможен успех в България без помощта на големите продуценти и издатели?

-Какво значи всъщност успех?! Всеки един от нас го тълкува различно. За някои успехът е в това да правят милиони от препълнени концертни зали и по този начин да развият това което вече наричат бизнес а музиката не е само това.

Всичко е възможно, стига да го правиш от сърце, да го правиш за да оставиш след себе си песен, която да докосне някого. Дори и да е един единствен човек, ще бъдеш радостен, че твоята история е достигнала до този който я е усетил. Да мисля, че е възможен успехът в България! Всичко зависи от самите нас дали го желаем и как.

 

Занивал си се активно със спорт. Футболът или музиката са по-добри у нас според теб? А по-печеливши?

-И футболът и музиката, както и всеки спорт или изкуство са неща които са полезни и хубав по своему. Всичко зависи от това, дали всички заедно сме готови да градим към истинското и към по-доброто. Тогава всичко ще бъде печелившо.

 

 

Ако трябва да опишеш участието си в „Гласът“ с фраза от песен, коя би избрал?

- "Sometimes the greatest the way to say something is to say nothing at all" (Понякога най-добрият начин да кажеш нещо, е да не го кажеш изобщо / Джъстин Тимбърлейк „Say Something“)

 

На какво те научи предаването?

-Научи ме да не се отказвам, да работя усърдно и професионално, да не спирам да градя себе си като личност и изпълнител. Научих, че трябва да овладяваш емоцията си в определени моменти, да имаш самочувствие но не и да прекаляваш с него, да имаш притеснение но умерено! Научи ме да се отпусна и да покажа това което съм всъщност.

 

Сега след яркото ти участие в „Гласът на България“ си набрал инерция, след преминаването на еуфорията имаш ли стратегия, на къде ще продължиш?

-Има само един път и той е напред и нагоре!

 

Вярваш ли в телепатията?

-Вярвам в телепатията, да. Има я във всеки един от нас и чрез нея предаваме и приемаме емоциите, усещанията,представите и мислите! Независимо дали хората с които се случва това са наши близки, приятели или непознати."Телепатия" е чувство и усещане от далечно разтояние, между всеки един от нас.

 

 

Така се казва песента ти, която вече е в YouTube, разкажи ми за нея.

-Първата ми песен е вдъхновена от това как с приятели, близки или дори непознати хора до нас, усещаме и разбираме много неща само като погледнем дадения човек. Това е във всеки един от нас и се поражда от това през което сме минали, това което сме научили до този момент в живота.

 

Изживяваме достатъчно неща за да погледнем някой и просто да разберем какъв човек е. Точно едно пресрещане на погледите ни да ни каже много повече от хиляди изречени думи. Телепатия, е свързана с  моето минало,това което се е случвало в живота ми и как съм научил достатъчно за да променя част от себе си към по добро.

 

В клипа на песента се виждат два гълъба, които съвсем случайно заснехме и именно те изразяват много, дублирането на моят персонаж също, допълва това.

Написах текста на песента вечерта преди полуфиналният етап в "Гласът на България", в хотелската стая за около 30 мин.

 

След като отпаднах и се върнах във Варна, на следващият ден със сутрешното кафе просто си взех китарата и започнах да свиря акорди на които реших че ще пробвам да изпея този текст който написах.

И още същата вечер, отидох в студиото и започнахме записи. След седмица, направихме и видеото и ето. Телепатичната връзка помежду всеки един от нас е много ценна..., обичайте и бъдете себе си.

 

Описва ли твое определено състояние? Връзка, емоция?

-Описва нещо, което съм усетил в човек, който съм срещнал и също така емоции и чувства които съм изпитал.

 

Много творци имат нужда от емоционален двигател за да създават изкуство. Муза, мъка, терзание, радост или щастие. Какво ти трябва на теб за да създадеш хит?

- Пиша текстове, тогава когато съм преживял нещо. Тогава когато съм искал да кажа нещо но съм го държал в себе си и чрез музиката имам възможността да го изразя. Имам песни, на които съм писал текстовете си когато съм бил тъжен, щастлив и благодарен на всичко случващо се около мен.

 

Музиката, която съм писал също е била според това какво съм усетил като емоция. На всеки му е нужна доза щастие за да може когато чуе баладична песен да се почувства удовлетворен и усмихнат вътрешно, независимо дали песента е тъжна.

 

А с кой бг музикант би искал да работиш или да направиш съвместен проект?

-Бих искал да работя с хората които усещат музиката както и аз. Всички изразяваме по различен но и много общ начин музиката която правим. Вярвам, че хората се намират на точното място в точното време.

 

Каква е твоята рецепта за щастие?

- Любовта!

 

Не знам дали си обвързан, ако да, как реагира приятелката ти на евентуалните набези на почитателките? Ако пък си нямаш сериозна връзка, мислиш ли че може да пламне такава с фенка?

-Огънят пламва изведнъж и трябва да се поддържа за да не угасне. Никога не знаеш кога ще се случи но случи ли се, осъзнаваш че топлината е безкрайна.

 

За какво мечтаеш?

-Мечтая да докосна хората чрез музиката която пиша, мечтая да оставя безкрайна следа, която да ни кара да сме истински, обичани и да обичаме, да гледаме по позитивно на всичко заобикалящо ни и да не се отказваме. Мечтая това да го направя пред цяла България.

 

Последвайте Свет Георгиев в социалните медии: YouTube, Facebook, Instagram  
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Svet Georgiev (@svet_georgiev) наЮли 6, 2020 в 1:12 PDT

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Вярвате ли, че Юлиан Вергов е пребил Диана Димитрова?

 

Покажи резултати