Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Вижте кой американски модел се оказа най-красивата жена в света, според Златното сечение

Бионсе и Амбър Хърд са съответно на 2-ро и 3-то място

Лицето на американския супермодел Бела Хадид е най-близо до „Златното сечение“, според проучване проведено от пластичният хирург Джулиан Де Силва, съобщава The Sun.

Той е изчислил пропорциите на лицата на няколко знаменитости, използвайки формулата на „Златното сечение”, измервайки местоположението на устните, носа, брадичката, челото и челюстта.

Хадид се оказва най-близо до идеалното съотношение с 94, 35%, така че хирургът я обяви за най-красивата жена в света.

"Бела е била абсолютният победител, когато всички елементи на лицето са били измерени за физическо съвършенство.

"Тя имаше най-високата оценка на брадичката от 99,7%. Само 0,3% я делят от перфектната форма.", коментира хирургът.

Да, но 23-годишният модел има хирургични корекции и в такъв случай, тук не може да се говори за естествена красота, според Златното сечение, уточнява LifeOnline.bg.

Тя е по-малката сестра на тийн идола Джиджи Хадид, също американски супермодел. И двете сестри са от ангелите на Victoria's Secret.

Второто място в изследването заема певицата Бионсе (92,44%), а третото - актрисата Амбър Хърд (91,85%), която се оказва с най-перфектния нос.

Пластичният хирург заявява, че новите методи за компютърно сравнение ще помогнат на учените да се опитат да отговорят на въпроса - какво прави човек физически красив, както и по-добре да се планират пластичните операции на пациентите.

Златното сечение е универсален израз на структурната хармония. То се намира в природата, науката, изкуството  във всичко до което може да се докосне  човек. След запознаване със Златното сечение,  човечеството открило огромна мъдрост.

Златно сечение (известно още като златна пропорция, златен коефициент или божествена пропорция) е ирационално число в математиката, което изразява отношение на части, за които по-голямата част се отнася към по-малката така, както цялото към по-голямата. То се отбелязва с гръцката буква φ и има стойност приблизително равна на 1,618… Приблизителните процентни стойности на съотношението на части от цяло са свързани като 62% до 38%. Тази връзка е валидна за всички форми в пространството и времето. Древните са видели в златното сечение  отражението на космическия ред и Йоханес Кеплер го нарича едно от съкровищата на геометрията. Съвременната наука смята, златното сечение като “асиметрична симетрия”, наричайки го в по-широк смисъл, универсално правило отразява структурата и реда на нашия свят.

В епохата на Ренесанса интересът на учените и художниците към това число се засилил във връзка с неговото приложение в геометрията, в изкуството и най-вече в архитектурата. През 1509 г. във Венеция била издадена книгата на монаха Лука Пачоли “Божествена пропорция” с илюстрации, които се предполага, че са дело на Леонардо да Винчи. Книгата била възторжен химн на Златното сечение, в която не се пропуска да се спомене дори “божествената същност” на числото като изражение на божието триединство.

Леонардо да Винчи също отделя голямо внимание на изучаването на Златното сечение. Той го използва като пропорция за “идеалното човешко тяло”. Именно той въвежда понятието “Златно сечение” в резултат на множеството опити, които прави със сечения на стереометрично тяло, образувано от правилни петоъгълници, като достига до извода, че получените фигури са правоъгълници с отношение на страните, равно на златното отношение.

 LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати