Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Слави определи като цензура спирането на неговото шоу

Слави Трифонов

Eкипът му ще продължи своята част от договора с телевизията, а дали тя ще излъчи предаването той не знае

На пресконференция днес Слави Трифонов и екипът му обясниха, че не знаят защо не бе излъчено предаването от снощи.

"Това писмо е нелепо" - така коментира той вчерашното писмо, с което бе обяснено свалянето на шоуто. Минути след края на пресконференцията му, от телевизията пратиха второ писмо.

До крайната мярка се стигна след като вчера водещият даде две седмици на новото Народно събрание, за да започне работа по приемането на референдума и по-точно за въвеждане на мажоритарен вот. Ако това не се случи той заплаши с бунтове и протести.

След този ултиматум пък "Шоуто на Слави" не беше излъчено, на негово място в ефира бе вървя повторение на по-старо негово предаване, а на екрана се изписа надпис, уточняващ, че поради несъответствие със стандартите на телевизионното съдържание, планираният за днес епизод няма да се излъчи

"Става дума за цензура. В предаването ни снощи нямаше нищо по-различно. Прочитаме писмото за референдума, пускаме химна, следва актьорската вечер. Предаването ми беше спряно с едно писмо. Това е цензура", това заяви Слави Трифонов.

"Не знам защо не излъчиха предаването. Това писмо е нелепо. Как, какво и защо, аз не мога да ви отговоря. Искахме да бъдем откровени с нашите зрители, а и с вас", посочи той на пресконференция в "Люмиер", визирайки писмо от телевизията с обяснение, изпратено късно вчера. 

Минути след края й от bTV изпратиха второ писмо до медиите днес,

според което водещият е направил опит да употреби ефира за целите на лична политическа кампания.

Самият Слави Трифонов обясни преди второто писмо от медията, че екипът му ще продължи своята част от договора с телевизията, а дали тя ще излъчи предаването, което те тепърва ще снимат за довечера, той не знае.

Ако обаче не го излъчат, той заяви, че ще прекрати договора си, и в момента водел разговори с юриста си. "Този филм с мазетата вече сме го играли", припомни водещият за първите години на предаването си и посочи, че в този формат на шоуто, случилото се вчера е прецедент.  

В първото писмо до медиите, изпратено от пресслужбата на телевизията, бе съобщено, че планираният епизод на шоуто няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за "телевизионно съдържание на bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си". Посочва се, че телевизията и продуцентската компания на Трифонов "Седем осми" имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер. "Уважаваме професионализма на екипа на "Седем Осми" и опита им в създаване на развлекателни програми. Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV", се казва още в позицията.

По-късно бе изпратено съобщение и от екипа на Слави Трифонов, в което обясниха, че тъй като истината е по-важна от всичко и искат хората да бъдат информирани, ще дадат пресконференция днес по обяд.

В текста на писмото си до политиците от вчера той посочва, че дава две седмици на 44-ия парламент да започне работа по референдума с три искания - за мажоритарна избирателна система, задължително гласуване и намаляване на партийната субсидия. Ако това не стане, той ще си потърси правата пред НС. Ако все пак новите депутати го разгледат, той им дава два месеца да приемат гласуваното от народа. Ако това не стане, развоят ще е същият - протест пред парламента. Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще почивате това лято?

 

Покажи резултати