Меню

Избрани новини

Звездите

Семейството на DJ Авичи излезе със своя версия за смъртта му

Роднините на музиканта излязоха с изявление в пресата

Семейството на шведския диджей и продуцент Тим Берглинг, известен като Авичи, който почина миналата седмица, публикува изявление, от което може да се съди, че те вярват в самоубийството на музиканта.

В изявлението им се казва, че 28-годишният DJ имал нежна артистична душа, търсеща отговори на екзистенциални въпроси. 

"Като перфекционист, той пътуваше твърде много и работеше усилено с темпове, които му причиняваха изключителен стрес", се казва в текста.

"Когато той спря турнетата, искаше да намери баланс в живота, - се казва в изявление, публикуване от Variety.

„Беше му много трудно, той размишляваше за смисъла на живота, щастието. Не можеше да издържа. Той искаше да намери покой..."

В изявлението не се назовават други подробности. До този момент причината за смъртта на музиканта не е съобщена. Преди две години той обяви, че спира турнетата си поради здравословни проблеми.

Това е второто изявление на роднините на Авичи от смъртта му насам. В понеделник те благодариха на феновете, които реагираха на преждевременната смърт на DJ.

За смъртта на Аавичи, чието истинско име е Тим Берглинг, стана известно миналия петък, 20 април. Той почина в Оман в град Мускат, където е работил по свой бизнес.

Преди няколко дни, Авичи бе номиниран за наградата Billboard Music Award за албума "Avicii (01)", издаден през 2017 г.

Берглинг започва кариерата си през 2006 г. Първият му албум "True" е издаден през 2013 година.

Според разпространената информация той е страдал от остър панкреатит, до голяма степен поради прекомерната консумация на алкохол. Заради здравословни проблеми през 2016 г. той отказва концертни изпълнения.

Според списание "Форбс" през 2013 г. Берглинг е сред десетте най-добре платени диджеи в света с годишен доход от 20 милиона долара.

На санскрит Авичи означава осмият, най-дълбокият кръг на ада, където отиват престъпниците за да се преродят отново. Тим Бърлинг взима този псевдоним, след като разбира, че името му в Myspace вече е взето.

Майката на Берглинг е известната в Швеция актриса Анки Лайдън.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза